„Atât timp cât nu reușim să înregistrăm un trend descendent în ceea ce privește numărul de infectări, nu putem adopta alte măsuri de relaxare. Înțeleg problemele patronilor de restaurante. Îmi pare rău că a trebuit... Noi, în planul de relaxare, aveam prevăzut pentru data de 15 iulie data de redeschidere, desigur, cu măsuri, a restaurantelor în spații închise. Nu s-a putut”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că atât timp când există risc epidemiologic nu se poate vorbi despre relaxarea unei activități.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Se va amâna până vom reuși să impunem un trend descendent a numărului de persoane infectate”, a adăugat Orban.

Ședință pentru modificarea stării de alertă

Orban a anunțat că Executivul se reunește marți pentru a modifica Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, în contextul intrării în vigoare a legii privind carantina și izolarea.

„Vom avea, cel mai probabil, mâine dimineaţă şedinţă de Guvern pentru modificarea Hotărârii de Guvern privitoare la starea de alertă, astfel încât să introducem toate măsurile care sunt permise de lege.

De asemenea, pregătim, din punct de vedere administrativ, managerial, toate structurile cu atribuţii, indiferent că este vorba de INSP, Direcţiile de sănătate publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Centrul de control, toate le pregătim pentru a dispune, într-un ritm cât mai rapid, măsurile necesare în baza prevederilor legii”.

Referitor la estimările care arată că în septembrie vom înregistra un milion de infectări, premierul a declarat că „sunt multe prognoze care au fost făcute încă de la începutul pandemiei.

Îmi aduc aminte de prognoze extrem de pesimiste privind România, care dădeau niște cifre, pentru aprilie-mai, care nu s-au confirmat. În ceea ce ne privește pe noi, ne facem datoria, toate instituțiile, autoritățișe, toate structurile aflate în coordonarea Guvernului își fac datoria și iau toate măsurile care sunt posibile legal.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si