În ce condiții se poate renunța la mască în aer liber
Românii au aflat astăzi în ce condiții își pot da jos masca de protecție atunci când se află în aer liber.
CNSU a adoptat o hotărâre prin care clarifică situaţiile în care masca de protecţie poate fi îndepărtată în spaţiile deschise, pentru perioade scurte de timp: când se fumează, se consumă produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, dar şi când se desfăşoară activităţi sportive individuale.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat această decizie pentru a înlătura orice confuzie și pentru că au existat cazuri în care, atunci când erau luați la întrebări de poliție pentru că nu poartă mască, oamenii motivau fie că fumează, fie că manancă.
Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Bilanț coronavirus, 26 octombrie. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV- 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 357 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Citeste si: "Nu putem ține pandemia sub control". Anunțul care declanșează un scandal monstru la Casa Albă
Numărul pacienților internați la ATI a scăzut ușor față de ieri, până la 823 (față de 828 duminică), dar rămâne extrem de mare în raport cu capacitatea maximă a sistemului medical.
Eliberarea paturilor ATI are legătură diretă cu numărul de decese, din păcate. În intervalul 25.10.2020 (10:00) – 26.10.2020 (10:00) au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei).
Pacienți infectați cu noul coronavirus care au decedat erau internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 21 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de peste 80 de ani.