UPDATE: Nunţile, botezurile şi evenimentele private, interzise de luni 25 octombrie 2021

Evenimentele private, nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente, vor fi interzise total, nici măcar persoanele vaccinate nu vor mai avea voie să organizeze astfel de întâlniri, a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

”Pe partea de evenimente private- nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente va fi o interdicţie totală.

Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis”, a mai declarat ministrul.

Evenimentele private (nunţi, botezuri, cununii etc)  au  de suferit, mai ales că, în ultimele zile, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut semnificativ pe teritoriul României. În acest context, reprezentanții autorităților au decis să permită în continuare organizarea nunților și botezurilor. În noiembrie 2021, nunţile, botezurile sau cununiile vor avea loc doar cu respectarea unor reguli foarte stricte, mai ales în zonele aflate în scenariul roșu. 

Citeste si: Reguli participare nunţi şi botezuri: Ce trebuie să facă invitaţii?

Ce reguli privind organizarea de nunţi, botezuri sau alte petreceri private sunt în vigoare?

Evenimentele private precum nunțile și botezurile se pot desfășura în continuare, însă cu condiția ca ele să aibă loc în intervalul 5.00-24.00, la o capacitate redusă cu 50% a spațiului. La aceste evenimente nu pot participa mai mult de 200 de persoane. De asemenea este necesar ca persoanele să fie vaccinate, au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau  se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180- a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, potrivit hotărârii CNSU.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Sănătății a vorbit despre finalul pandemiei COVID-19: „În ultimele două zile a scăzut puţin presiunea pe UPU în ţară”

Certificatul verde, obligatoriu pentru accesul la evenimente

Procedura de verificare este simplă deoarece există aplicații pe care oricine le poate descărca: "Cu această aplicație, atât organizatorul sau locație poate scana astfel încât să se asigure că toți cei care intră au certificat verde".

Certificatul verde COVID-19  care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală a unei persoane va fi necesar pentru intrarea în incinta evenimentului.

Un invitat care nu prezintă certificatul care să dovedească vaccinarea sau trecerea prin boală poate fi refuzat atunci când vrea să participe la o nuntă, un botez, o cununie sau orice altfel de eveniment privat.

Citeste si: Primarul care a aterizat la o nuntă

Sursa: digi24.ro

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si