Căminele studențești se vor închide doar dacă apar 3 cazuri în 7 zile consecutive

Căminele studențești se vor închide pe o perioadă de 14 zile, doar dacă apar trei cazuri de infectare cu COVID-19 într-un interval a șapte zile consecutive.

Având în vedere, elevii și studenții care nu se pot deplasa lșa domiciliu, aceștia vor avea asigurată cazarea în condiții de carantină.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

“Pentru elevii/studenții care nu au posibilitatea deplasării la domiciliu sau o altă locație se asigură, de către unitatea de învățământ responsabilă, cazarea în condiții de carantină, precum și măsurile necesare pentru sprijinirea asigurării necesităților de bază”, se menționează în Hotărârea nr. 49 din 13.10.2020 cu privire la propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea virusului COVID-19.
Astfel pentru afterschool-uri, creșe și grădinițe “se menține obligația ca aceasta să se desfășoare numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății ”, se precizează în hotărârea CNSU.

“În școli se menține permiterea activităților didactice și alte activități specifice precum și organizarea și desfășurarea examenelor pentru elevi/studenți, cadre didactice, în condițiile respectării măsurilor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății”, mai adaugă CNSU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si