In articol:
- Școala va fi anunțată în caz de îmbolnăvire în familie
- Se poate solicita instituției continuarea școlii de acasă
Anul școlar va începe pe 14 septembrie, copiii urmând să revină fizic la cursuri. Cu toate acestea, Direcţiile de sănătate publică trebuie să informeze inspectoratele şcolare şi comitetele pentru situaţii de urgenţă, până la data de 7 septembrie, cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi.
În funcţie de aceste date vor fi luate măsuri pentru începerea şcolii, după cum prevede unui proiect de ordin de ministru publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Monica Anisie, ministrul Educației, a dat mai multe amănunte, într-un interviu acordat Digi 24.
Citeste si: Noi informaţii privind începerea şcolilor
Citeste si: Ludovic Orban, anunţ important pentru profesori
Citeste si: Este oficial. Părinții primesc zile libere plătite dacă se închid școlile
Școala va fi anunțată în caz de îmbolnăvire în familie
„Părintele trebuie să evalueze starea de sănătate a membrilor de familie și, dacă părintele consideră că este o situație care ar putea să genereze o boală suplimentară pentru membrii familiei, poate opta pentru învățarea online.
„Este suficient să anunțe școala că are un caz de îmbolnăvire în familie și să prezinte un document în acest sens, pentru că există posibilitatea ca fiecare să aleagă varianta statului acasă, însă Ministerul Sănătății a prevăzut acest lucru, că vor putea desfășura activitățile educaționale în sistem online. Prin urmare, școala trebuie să asigure posibilitatea de a continua învățarea de acasă”, a mai spus ministrul Educației.
Se poate solicita instituției continuarea școlii de acasă
„Cei mai mulți au deja aceste certificate, având în vedere că este vorba despre boli cronice. Deocamdată, normele permit părinților care au în familie persoane cu un anumit risc de îmbolnăvire să solicite unității de învățământ continuarea învățării de acasă.”, a mai explicat Monica Anisie.
„Fie dacă este copilul bolnav și va fi expus riscului, sau în familie există riscul ca o persoană care ar putea să fie sub riscul accentuării îmbolnăvirii. Cei care vor să își țină copiii acasă, fără să aibă în familie persoane din categorii de risc, nu au însă această opțiune, conform normelor existente în prezent”, a mai precizat Anisie.