„Turismul de benzinărie“ înflorește la Câmpulung. Cauza principală pentru care tot mai mulți șoferi aleg să alimenteze aici este prețul mai mic la combustibil. Benzina și motorina au ajuns să fie cu aproximativ 25 până la 35 de bani pe litru mai ieftine, față de alte orașe din România. Așadar, cu un rezrvor de 50 de litri, șoferii pot economisi între 50 și 60 de lei.

Citeste si: Companiile aeriene din Ucraina îşi ajustează planurile de zbor pe fondul tensiunilor cu Rusia

În weekend-ul ce tocmai a trecut, la benzinăriile din Câmpulung s-a ajuns să se stea la coadă pentru achzițiuonarea de combustibil, relatează Ziarul din Muscel.

Prețurile la carburant în continuă creștere

Prețul unui litru de motorină a ajuns la prețul de 7,13 lei, iar un litru de benzină a ajuns să coste, în Capitală, 7,20 lei, ba chiar mai mult de 8 lei, dacă vorbim de marca Premium. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În comparație cu luna ianuarie a acestui an, se poate afirma că prețurile la acestei categorii de carburanți au crescut aproape cu un leu și cu doi față de anul precedent, când valorile se învârteau în jurul cifrei de

5 lei pe litru. Totodată, la unele stații se înregistrează, în prezent, chiar și prețuri care trec de opt lei pe litrul de carburant premium. Ce se va întâmpla în continuare? Profesorul Mircea Coșea a venit cu un răspuns la această întrebare.

În ce oraș din România este cel mai mic preț la combustibil. Aici litrul e mai ieftin cu 25-35 de bani

Citeste si: Rafila: „Un nou val pandemic va exista, dar nu să pună probleme sistemului de sănătate şi să afecteze viaţa economică şi socială”

”Scumpirile nu se opresc aici pentru că în economie se conturează deja un fenomen ce înseamnă că de la mic la mare se mănâncă unul pe altul. De la început trebuie să spunem că o creștere a prețurilor la energie sau la carburanți va duce la creșterea prețurilor tuturor produselor și serviciilor dintr-o țară, inclusiv în România. Dacă a crescut prețul carburantului, o să crească prețurile de la biletul de autobuz, la o legătură de leuștean sau de mărar. Pentru că toate consumă combustibil. Sau poate consumă energie.

Sunt mai mulți factori care au dus la așa ceva. Aici trebuie aplicat un sistem care, din păcate, nu este specific pieței libere, dar care trebuie aplicat, și anume plafonarea prețurilor, așa cum s-a întâmplat în alte țări”, spune economistul Mircea Coșea.

Șoferii vor alimenta de oriunde, dar nu din România 

Mircea Coșea susține că ”unul dintre sectoarele importante ale economiei românești, care a mers foarte bine, este transportul internațional. Aici lucrurile au evoluat bine, s-au dezvoltat foarte mult, dar această creștere a prețului la combustibil este o piedică extraordinar de puternică pe drumul activității eficiente a acestui sector. Știți ce se va întâmpla? Vor alimenta în Ungaria. Sau în alte țări, de la Viena sau de pe șosea, de undeva, pentru că nu vor mai cumpăra carburanți din România, unde este prea scump.

Prin urmare, efectul creșterii nu aduce, până la urmă, beneficiile la care sperau producătorii”, a încheiat profesorul Coșea.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: Noi detalii au fost descoperite în dosarul dublei crime de la Iași. ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe lenjeria intimă a victimei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si