Close sidebar
Close sidebar

În ce parte se pune Mărțișorul, în dreapta sau stânga? Tradiții de 1 Martie 2024

An de an, întâlnim Mărțișorul pe fiecare drum pe care mergem. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu în ce parte se pune Mărțișorul. Iată câteva tradiții pentru frumoasa zi de 1 martie 2024.

Ana-Maria Costea,

Cum purtăm Mărțișorul? Pe partea dreaptă sau pe partea stângă? Vezi răspunsul.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe data de 1 martie 2024 este bine să purtăm Mărțișorul și să ne bucurăm de toate puterile sale magice, odată ce îl punem la mână sau în piept. Vezi în ce parte trebuie să porți mărțișorul, în dreapta sau în stânga?

„Scopul purtării lui este să-ţi apropii soarele, purtându-i cu tine chipul. Printr-asta te faci prieten cu soarele, ţi-l faci binevoitor să-ţi dea ce-i stă în putere, mai întâi frumuseţe ca a lui, apoi veselie şi sănătate, cinste, iubire şi curăţie de suflet. Ţăranii pun copiilor mărţişoare ca să fie curaţi ca argintul şi să nu-i scuture frigurile, iar fetele zic că-l poartă ca să nu le ardă soarele şi cine nu le poartă are să se ofilească",

spunea George Coşbuc despre vestitul talisman aducător de noroc și de primăvară.

În ce parte se pune Mărțișorul, în dreapta sau în stânga? Cum purtăm acest minunat talisman pe 1 martie 2024

Mărțișorul este un talisman norocos și este unul dintre vestitorii primăverii. Acest obiect decorativ este încărcat cu energii minunate care au efect asupra persoanei care îl poartă.

Există trei mărțișoare care ne aduc norocul garantat dacă le purtăm în prima zi de primăvară, pe 1 martie 2024.

[Sursa foto: vulping.ro]

Citește și: Mesaje de 1 Martie 2024: O primăvară minunată. Felicitări și urări de Mărțișor. Prima zi de primăvară să fie una plină de soare, de iubire și de optimism

Este bine să îl purtăm încă de pe data de 1 martie 2024, de cum ne trezim, și să îl ținem între 9-12 zile, 14 zile sau pe tot parcursul lunii martie pentru a ne asigura că aducem norocul de partea noastră.

Mărțișorul îl purtăm la mână sau în piept.

Cu toate acestea, conform unei vechi tradiții, mărțișorul tradițional se pune în piept. Acesta trebuie poziționat neapărat pe partea stângă, în dreptul inimii, pentru ca toate dorințele să devină realitate la început de primăvară. Dacă alegi să îl porți la mână, el trebuie poziționat tot pe partea stângă.

Există trei mărțișoare care ne aduc norocul garantat dacă le purtăm în prima zi de primăvară, pe 1 martie 2024:

  • Brățara cu șnurul alb-roșu, cu bănuț de argint atașat
  • Mărțișorul cu trifoi cu patru foi
  • Mărțișorul cu potcoavă

Mărțișorul cu potcoavă îți aduce norocul garantat în viață.

[Sursa foto: ciao.ro]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Mărțișorul este amuleta care îl protejează de toate relelele pe cel care o poartă, îi dă putere, îi aduce sănătate, claritate, frumusețe și, nu în cele din urmă, noroc. 

Citește și: Mesaje de 1 Martie 2024 pentru mama și bunica: „Cu ocazia zilei de 1 martie 2024, vreau să îți mulțumesc pentru toată susținerea și dragostea pe care mi-ai acordat-o mereu”

Tradiții pentru 1 martie 2024. Primește norocul în viața ta

Oricine poartă un mărțișor în prima zi a lunii martie, pe 1 martie 2024, va avea parte de un an surprinzător și presărat cu noroc în drumul său. Așa cum spuneam anterior, mărțișorul se poate purta o perioadă mai îndelungată, nu doar în această zi. 

Se spune că cine poartă mărțișorul pe 1 martie 2024, în prima zi de primăvară, va fi „sănătos și curat ca argintul”. 

Este bine să purtăm un mărțișor cu un bănuț de argint atașat pentru că se spune că argintul este purtător de noroc. Putem opta si pentru mărțișorul potcoavă și cu trifoiul cu patru foi. Toate cele trei sunt foarte puternice în această perioadă.

După ce nu mai porți mărțișorul este bine să îl agăți de ramura unui copac înflorit. Pune-ți și o dorință pentru ca această să se îndeplinească ulterior.

Dacă ai un copil, este bine să îi pui un mărțișor la mână sau în piept, în special un mărțișor cu bănuț de argint. După ce nu îl mai poartă este bine să îl lege de un pom fructifer tânăr, iar dacă pomul va înflori, micuțul va avea o viață minunată.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Fiecare Mărțișor, după ce nu mai este purtat, trebuie să fie legat într-un pom înflorit.

[Sursa foto: Facebook]

Este bine să punem mărțișoare și prin gospodărie, pe la ferestre și pe la uși, pentru un plus de prosperitate.

Citește și: Mesaje de 1 Martie 2024: Urări și felicitări pentru Mărțișor. „Fie ca vestitul mărțișor să îți poarte noroc tot restul vieții de acum încolo”

Conform traditii-superstitii.ro, mamele tinere trebuie să poarte și ele un bănuț de argint, dar de această dată să îl pună la gât. Trebuie să-l tragă prin brânză înainte de a-l pune la gât pentru a avea o piele albă ca laptele și obrajii îmbujorați pe tot parcursul anului.

O altă tradiție foarte importantă pentru români este alegerea Babelor de martie. În perioada 1-9 martie, fiecare dintre noi trebuie să își aleagă Baba pentru a afla cum îi va fi întreg anul. Vezi cum se aleg Babele în martie 2024.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI