Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi, 2 februarie 2021, că începând de luni se redeschid toate școlile din România. Șeful statului a transmis că anumiți elevi din București vor urma în continuare cursurile online. Doar elevii din ciclul primar și din anii terminali, din Capitală, dar și copiii de grădiniță vor reveni fizic la școală. Bucureștiul se află în scenariul galben, fiind la un nivel mare de răspândire a cazurilor covid-19.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, Capitala României are o rată de infectare de 1,96 la mie pentru ultimele 14 zile. Aceasta rată încadrează Capitala în scenariul galben, cuprins între 1 la mie și 3 la mie.

Citeste si: Klaus Iohannis a anuntat ca se redeschid scolile in Romania, in functie de scenariul fiecarei localitati! In ce scenariu este Bucurestiul!

„În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa numitul scenariu galben, acolo copiii de gradiniță merg fizic la gradiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii de clasa a VIII-a, fizic, la școală, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc de Bacalaureat”, a declarat Președintele României- Klaus Iohannis.

Scenariile CORONAVIRUS anunțate de autorități

Conform specialiștilor, există patru scenarii anunțate. Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Schimbare majoră în școlile din România! Anunțul a fost făcut de ministrul Sporturilor

Scenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare, până la 3 la mie, merg în continuare la copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a.

Scenariul Roșu – Peste 3 la mie până la 6 la mie, rata de infectare. Copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online.

Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online.

Citeste si: Ministrul Educației, declarații de ultimă oră: ”Profesorii vor fi motivați financiar să recupereze orele”

in ce scenariu este București
Cursuri exclusiv online pentru anumiți elevi.[Sursa foto: google]

Decizia redeschiderii școlilor a fost luată în unanimitate de președintele României, premierul Florin Cîțu, dar și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și ministrul Educației și Cercetării Sorin Cîmpeanu. Majoritatea elevilor încep școala de luni. „Pregătiți copiii pentru școală! Multă sănătate!” a transmis Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si