Close sidebar
Close sidebar

În ce state din Europa nu pot călători turiștii români. Restricții din cauza numărului crescut

Încă o țară din Europa a hotărât intezicerea venirii turiștilor pe teritoriul ei, după ce cazurile de coronavirus au cunoscut o creștere semnificativă în ultimele zile.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Danemarca a hotărât deschiderea călătoriilor, de sâmbătă, către și dinspre majoritatea statelor europene. Excepție de la regulă fac șase țări, printre care și România.

Decizia a fost luată după pe baza creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul fiecărei țări, a anunțat Ministerul danez de Externe, potrivit agenției DPA.

Interzis pentru turiștii români

Autoritățile daneze au stabilit ca un stat să aibă cel mult 20 de noi cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori într-un interval de o săptămână, pentru ca cetățenii acelei țări să aibă liber în Danemarca.

Statele care nu se încadrează în această regulă sunt România, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta și cea mai mare parte a Suediei.

Citeste si: Oraşul în care unul din cinci locuitori a fost testat pozitiv pentru anticorpi la COVID-19

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Relaxarea avertismentelor de călătorie arată că atât Danemarca, dar şi cea mai mare parte a Europei se află într-o poziţie mult mai bună decât cea la care am îndrăznit să sperăm până foarte recent” în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, a declarat ministrul danez de externe, Jeppe Kofod, informează Agerpres.

La rândul său, Estonia a anunțat că românii care vor să intre în țară vor fi obligați să stea în carantină.

Citeste si: Urmează noi măsuri restrictive? Anunțul lui Ludovic Orban: „Vom face o evaluare sâmbătă, duminică”

Și Norveția a anunțat că va menține măsura carantinării persoanelor pentru o perioadă de 14 zile.

Institutul norvegian de sănătate publică va elabora până pe 10 iulie o listă cu statele şi regiunile pentru care se ridică restricţiile, criteriul fiind de asemenea un raport între noile contagieri într-un interval de timp şi populaţia totală, lista urmând să fie actualizată la fiecare două săptămâni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI