Locuitorii orașului Ploiești au rămas, marți seara, fără televiziune și internet, după o serie de incendii puse intenționat. Focarele au fost depistate în zona centrală a municipiului, în apropierea sediilor unor operatori de televiziune, internet şi telefonie, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. Este anchetă pentru prinderea piromanilor.

Citeste si: O femeie a fost găsită moartă în casă. Incendiul a pornit de la o lumânare

Incendii puse intenționat în centrul orașului Ploiești

Trei incendii au fost puse intenţionat, marţi seară, 18 ianuarie, în zona centrală a orașului Ploieşti, la scurtă distanță de sediile unor operatori de televiziune, internet şi telefonie, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. Flăcările au afectat UPC și Romtelecom.

ISU Prahova a dat alarma în Ploiești, după izbucnirea unor incendii în centrul municipiului, având trei focare: unul pe stradă Romană și alte două la ghenele de gunoi ale UPC și Romtelecom. Focul pus intenționat a lăsat orașul și alte localități din județ fără televiziune și internet.

Marți seară, în jurul orei 22.00, trei incendii au izbucnit în centrul Ploieștiului: pe str. Romană, la ghena de gunoi Romtelecom și ghena de gunoi UPC-Vodafone, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Abonații Vodane din Ploiești și alte localități ale județului au rămas, în noaptea de marți spre miercuri, fără semnal de televiziune și internet, în urma incendiilor puse intenționat care au afectat, printre altele, sediul companiei aflat pe str. Romană. Avaria a survenit în jurul orei 22.00, ISU Prahova fiind solicitat să intervină.

Avarie la serviciile de televiziune prin cablu și internet

Din cauza focarelor în apropierea instalațiilor, UPC-Vodafone a întrerupt alimentarea cu energie electrică pentru cel puțin două ore, fapt care a determinat întreruperea serviciilor de televiziune prin cablu și internet furnizate abonaților

societății din oraș și cei din zona acoperită în sudul județului, Bărcănești, Pucheni, Strejnic, Brazi etc.  Focul a fost pus la o ghenă de pe strada Romană, dar şi la ghena fostului UPC, actualul Vodafone, şi cea a Telekom.

Citeste si: Loc de joacă pentru copii, nou-nouț, incendiat la Focșani

„Cauza probabilă este acţiune intenţionată''

 La scurt timp după declanșarea celor trei incendii, reţelele fixe de televiziune şi internet ale Vodafone nu au mai funcționat în municipiul Ploieşti şi lîn ocalităţi de pe raza întregului judeţ. Autoritățile locale fac cercetări pentru identificarea autorilor.

Foc pus intenționat în județul Tulcea

Recent, două incendii puse intenţionat de localnici au pârjolit tot ce le-a stat în cale însatele de lângă Sulina, județul Tulcea. În seara zilei de 15 ianuarie, mai mulți localnici au dat foc intenționat stufului uscat de la marginea satelor, pentru ca natura să se regenereze, spun aceștia.

Deși focul s-a propagat rapid, fiind purtat de vânt dintr-o parte în alta, pompierii nu au fost solicitați să intervină. Este o practică ilegală, dar sătenii fac asta în fiecare an, fără să se gândească la vieţuitoarele şi plantele afectate de aceste incendii puse intenţionat. Flăcările au fost stinse, în cele din urmă, după ore bune în care au pârjolit tot ce au găsit în cale.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un incendiu a avut loc la anexa unui restaurant din Bârlad. Pompierii intervin

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si