Problema  materialelor  din plastic  este din ce in ce mai dezbatuta la nivel global.Marile puteri ale lumii  incearca sa limiteze  folosirea ambalajelor din plastic  si au inceput prin a interzice  pungile fabricate din acest material.

Dr. Daniela Dragoman: "daca astfel de pungi de plastic ajung in mari si oceane, ele sunt inghitite de animale, de pasari, deci e o probleme de ecosisteme".

Descompunerea unui obiect din plastic poate dura chiar si o mie de ani, sustin specialistii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Prof. Ioan Stamatin, univ. fizica:"daca arunci plastice pe un teren arabil si-l tai, s-ar putea sa se descompuna si acolo sa nu mai creasca nimic. Pericolul este aici gazul care se emana si fumul pe care-l vedeti. este carbonul care inspirat va provoaca boli de plamani."

Substante care distrug mediul inconjurator  si implicit sanatatea noastra.

Costel Stanciu: "Cele mai nocive substante din compozitia plasticului, pentru consumator sunt dioxinele, stirenul, bisfenolul A, bisfenolul tip B.

Ne pot aduce diferite forme de cancere, diabet de tip 2, probleme la nivel endocrin, hormonal."

Sr. Daniela Dragoman: "nu puneti recipiente din plastic in cuptorul cu microunde pentru ca vor emana substante toxice."

In laboratoare, specialistii fac teste vorbesc de poluarea adusa de plastic mediului inconjurator de sute si sute de ani. in practica, in 2016, uniunea europeana spunea Romaniei sa interzica pungile din plastic.

Astazi, dupa 2 ani, romania inca se mai gandeste. de ce nu a interzis Romania pana acum pungile din pastic?!"

"România va interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piata natională, dar si productia,  pungilor de transport din plastic subtire cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni si foarte subtire cu mâner (cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni. Timp de 6 luni se vor putea consuma stocurile existente. De asemenea, începând cu data de 1 ianuarie 2019 se va interzice si comercializarea pungilor de transport din plastic subtire si foarte subtire cu mâner."

"Ministerul mediului, ministerul sanatatii nu au intreprins nimic in aceasta directie. Ceea ce se mai faced din cand in cand se face la presiunea comisiei europene pentru a evita acea procedura de enfrichement care inseamna amenzi de sute de mii de euro pe zi."

In timp ce noi lucram la legea care sa interzica pungile din plastic de pe piata, americanii au trecut la un alt nivel
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si