Close sidebar
Close sidebar

În Germania, vaccinarea anti-COVID-19 este recomandată și femeilor însărcinate

Autoritatea de supraveghere în domeniul vaccinurilor din Germania a anunțat, vineri, că recomandă vaccinarea împotriva virusului COVID-19 femeilor însărcinate şi a celor care alăptează, cu un vaccin bazat pe tehnologia ARNm, informează Reuters.

Alina Raducu,

În Germania, vaccinarea anti-COVID-19 este recomandată și femeilor însărcinate [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astfel, Comisia Permanentă pentru Vaccinuri (STIKO) recomandă că femeile ar trebui să primească două doze în trimestrul al doilea de sarcină, conform îndrumărilor publicare pe website-ul Institutului Robert Koch pentru boli infecţioase.

Vaccinarea anti-COVID-19, recomandată femeilor însărcinate din Germania

”În plus, STIKO a recomandat în mod expres vaccinarea împotriva Covid-19 a femeilor vaccinate incomplet, pentru a asigura o protecţie foarte bună împotriva bolii înainte de o sarcină”, potrivit Comisiei Permanentă pentru Vaccinuri (STIKO).

Mai multe ţări au recomandat în acest an ca femeile însărcinate să fie vaccinare împotriva noului coronavirus, după ce au ajuns la concluzia că aceasta este sigură.

Citeste si: Anunț de ultimă oră: Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Bulgaria a intrat în zona roșie

În Germania, vaccinarea anti-COVID-19 este recomandată și femeilor însărcinate [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Țara în care s-au anulat toate restricţiile după ce 80% din populaţie a fost vaccinată anti-COVID-19

Totodată, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a precizat în luna iulie că datele analizate până în prezent nu sugerează vreo problemă de siguranţă, iar în luna august Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite a recomandat ca femeile însărcinate să fie vaccinate.

În Germania se administrează două vaccinuri bazate pe tehnologia ARNm, unul fabricat de BioNtech în parteneriat cu Pfizer şi al doilea de Moderna.

Până în prezent, în Germania au fost vaccinaţi 73% dintre adulţi, în comparație cu 71% în Uniunea Europeană, conform datelor oficiale.

Citeste si: Bilanț vaccinare 10 septembrie 2021. Peste 10.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI