Close sidebar
Close sidebar

In grija statului, de la nastere la groapa. Viata de cosmar a Vasilicai Constantin, tanara lasata de izbeliste de sistemul social romanesc

Vasilica Constantin este una din victimele sistemului de protectie sociala a statului roman. A fost abandonata la nastere si a traiat toata viata in sistemul romanesc de protectie pentru persoanele cu dizabilitati. N-a avut nicio sansa insa. A fost diagnosticata cu HIV, cu encefalopatie cronic infantila si cu retard psiho-motor sever.

,


DISTRIBUIE
acest articol

In acte, despre Vasilica nu se stiu prea multe. A stat la „Casa Soarelui”, la un centru din Vitan, apoi a fost mutata la un centru din Bragadiru. Dupa nici doi ani, Vasilica a murit. Avea 27 de ani si cantarea 34 de kilograme. Tanara nu putea vorbi. Cand ii era foame arata spre gura, relateaza investigatiimedia.ro.

Pentru Vasilica, centrul unde a fosr dusa n-a facut prea multe, desi primea bani grei pentru a o ingriji, mai exact 2.700 de lei pe luna. La groapa a fost dusa de preot, de dascal si de doi angajati ai centrului. Colegii ei nici n-au stiut ca Vasilica a murit. Doar o cruce mica de lemn din cimitirul din Lehliu, un sat de langa Bragadiru, aminteste de Vaslica Constantin.

Tanara e doar una dintre victimele sistemului social romanesc. La centrul groazei din Bragadiru, traiesc 41 de persoane, toate cu dezabilitati mintale si fizice.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pe 2 august, o echipă de monitori ai Centrului de Resurse Juridice (CRJ) a vizitat centrul Endemidica, iar ceea ce au gasit acolo pare desprins dintr-un film de groaza.

„Este o mizerie de nedescris aici şi un miros infernal. La etaj este o căldură în care pur şi simplu nu se poate sta, acum puneau cearceafurile”, a afirmat unul dintre monitorii CRJ, Florentina Vârtej.

„La etaj este o baie care stă în permanenţă încuiată, acolo sunt saltele, cearceafuri, asta e procedura: când e un control, când vine cineva pe care nu-l cunosc, angajaţii sună patronul şi îl anunţă şi, în timpul ăsta, scot saltelele şi cearceafurile şi le pun pe paturi, ca să pară că totul e ok. De obicei nu au saltele şi lenjerii”, a declarat o sursă a Centrului de Investigaţii Media, unul dintre angajaţii centrului.

Si asta nu e tot. Oameniii sunt legati cu scotch pentru a fi cuminti, sunt sedati si legati, iar de asistenta sociala nici nu poate fi vorba.

Despre ororile din „Centrul de protecţie şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi” de la Bragadiru cititi AICI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI