O ordonanță militară care doar recomandă oamenilor să nu-și părăsească locuințele decât cu un motiv important este prea puțin, susțin multe voci din spațiul public. Acestea cred că oamenii ar trebui obligați să rămână în case, dacă nu o fac ”de vorbă bună”. În acest moment, România trece prin exact aceleași etape pe care le-au parcurs italienii în urmă cu 2-3 săptămâni și ar putea învăța din greșelile lor.

Italia este în acest moment o țară devastată de efectele epidemiei de coronavirus și asta pentruj că, în primă fază, oamenii au refuzat să asculte ”recomadările” autorităților. În acest moment, aproape nimeni nu mai riscă să iasă din casă fără un motiv bun, iar cei care totuși o fac riscă închisoarea.

Citeste si: Medicii de la Spitalul din Suceava, apel disperat: "E iadul pe pământ aici. Suntem carne de tun!"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nu doar de carabinieri trebuie aceștia să se teamă ci și de proprii vecini.

Asta pentru că italienii au ajuns la nivelul în care se reclamă unii pe alții atunci consideră că ceea ce fac vecinii sau prietenii lor reprezintă o amenințare pentru societate.

”În doar o săptămână au fost peste 20.000 de denunțuri în Italia. Dacă știm despre cineva că este bolnav, sau dac vedem pe fereastră grupuri mai mari de trei persoane, sunăm la poliție. Nu mai este cazul să ne jucăm cu așa ceva, iar eu sunt total de acord cu această procedură.

Aici, dacă nu respecți această regulă riști o amendă sau până la 3 luni de închisoare”, a declarat Alexandra Catrinei, o româncă stabilită în Roma, pentru stirilekanald.ro.

De ce își lasă italienii încălțămintea în afara locuinței?

Românca spune că un alt obicei pe care îl au italienii, cel puțin cei din Roma, este să se descalțe în fața intrării și să-și lase pantofii acolo. Motivul este legat de o informație care a circulat în Italia, conform căreia virusul ar rezista mai multe zile pe suprafețe precum asfaltul, iar de acolo ar putea ajunge pe încălțăminte până în casă. În acest moment nu există însă dovezi științifice legate de cât de mult rezistă virusul pe asfalt, însă se știe că acesta poate trăi câteva ore pe suprafețe precum plasticul sau metalul.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si