Conditiile inumane in care era crescut baieteleul de 9 ani au fost descoperite abia in toamna lui 2015, cand asistentii maternali au fost sesizati de catre vecini ca bunicul Gheorghe S., caruia i se incredintase custodia micutului, il tine pe acesta legat cu lantul de pat, relateaza Stiri Botosani.
Ancheta declansata a aratat ca barbatul de 60 de ani, divortat de bunica

nepotului, o avea in grija si pe mama lui atunci cand l-a primit pe copilul abandonat de mama. Traiul zilnic si-l asigurau din munca cu ziua a barbatului, din cresterea animalelor si valorificarea produselor din agricultura. Cand bunicul era plecat in sat, strabunica de 87 de ani avea grija de copil, in masura in care putea supraveghea un baiat in crestere.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Asa se face ca pustiul a devenit mult prea obraznic pentru a mai putea fi stapanit, incepand sa fuga de acasa si sa comita mici furturi pentru care nu a putut fi pedepsit din cauza varstei fragede.

Ca sa-l potoleasca, bunicul a decis ca cea mai buna solutie pentru "educarea" copilului ar fi legarea acestuia de pat, tot in grija strabunicii care din cand in cand ii mai dadea mancare si il supraveghea sa-si faca lectii. De cateva ori, pustiul a reusit sa scape, ori taind ata sau funia cu care era legat, astfel ca bunicul le-a inlocuit cu un lant.
In prezent, copilul beneficiaza de suport de specialitate, in timp ce bunicul asteapta sa ajunga in fata judecatorilor pentru a raspunde acuzatiilor procurorilor de rele tratamente aplicate minorului si lipsire de libertate in mod ilegal.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si