Avem o lege care spune clar ca in adaposturile publice revendicarea si adoptia sunt gratuite. Dar la ecarisajul din Alexandria daca nu ai bani nu poti sa iei acasa niciun animal: "Trebuie sa platim, da! 150 lei pentru un mascul si 210 lei pentru o femel a”.

Sa le luam pe rand. Doamna vrea sa adopte o catelusa de la serviciul de ecarisaj, dar nu inainte de indeplinirea unor proceduri obligatorii.

"Incredintarea cainilor spre adoptie se face numai dupa ce acestia au fost consultati de catre medicul veterinar de libera practica, deparazitati, vaccinati antirabic, sterilizati si identificati prin microcipare...(..)". Numai ca totul e contra-cost.

Cheltuielile necesare aducerii la indeplinire a procedurilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se suporta din bugetul local si/sau din alte surse. Asta spune legea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Consiliul local si-a facut propriile reguli printr-o hotarare care, dupa cum sustine chiar managerul orasului, este perfect legala.

"Adoptia, intr-adevar ce a spus domnul doctor este gratuita. Dar intre adoptie si ceea ce ati facut dumneavoastra adica a adopta un caine presupune niste cheltuieli", spune medicul.

Prin orice mijloace, orice serviciu ar trebui sa promoveze cat mai mult un adapost atunci implicit si adoptia ar trebui sa fie o manopera gratuita cu toate actiunile premergatoare..

Intre timp, s-a descoperit ca biata catelusa, este gestanta. Medicul veterinar care ar fi trebuit sa o sterilizeze, a refuzat.

In cele din urma, femeii i-a fost incredintata catelusa fara a fi sterilizata si vaccinata, asa cum prevede legea.

Tocmai am iesit de la adapostul de caini fara stapan din Alexandria si mi-au dat spre adoptie o catelusa gestanta nesterilizata, nevaccinata deci neconform legii. Are inca si crotaliu

Va reamintim! Totul se petrece in acelasi adapost in care cu cateva luni in urma am descoperit animale omorate cu substante interzise si deosebit de periculoase. De atunci adapostul functioneaza fara nicio opreliste chiar daca nu indeplineste toate conditiile legale.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si