Tim Wilson- care este logodit, potrivit presei, cu Ryan Bolger de noua ani- abia si-a retinut lacrimile atunci cand i-a multumit prietenului sau ca a suportat atat de mult timp dezbateri pe tema mariajului gay, potrivit News.ro.

”In primul meu discurs, am definit relatia noastra prin inelul pe care-l purtam la mana stanga”, a declarat acest reprezentant in varsta de 37 de ani. ”Atunci nu mai ramane decat un lucru de facut: Ryan Patrick Bolger, vrei sa te casatoresti cu mine?”.

Acesta, care se afla in galeria publicului, a raspuns ”da” in aplauzele asistentei.

”A fost un «da», un «da» deschis si puternic”, a declarat presedintele Camerei Rob Mitchell. Intreaga scena a fost filmata.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Proiectul de lege urmeaza sa fie aprobat fara dificultate de Camera inferioara a Parlamentului inainte de Craciun, dupa ce a fost adoptat saptamana trecuta de Senat cu o larga majoritate.

Dupa mai bine de zece ani de dezbateri, australienii au spus ”da” in proportie de 62% casatoriei intre persoane de acelasi sex, in cadrul unui vot consultativ.

”Este un moment care include, de recunoastere si de respect”, a comentat premierul Malcolm Turnbull, in timp ce reprezentantii incepeau sa dezbata textul.

Fostul premier conservator Tony Abbott, una dintre cele mai importante voci ale campaniei ”nu”, a declarat ca va sustine de-acum proiectul de lege.

”Cu siguranta nu voi face sa para ca sunt un convertit de ultim moment in favoarea mariajului gay, dar am promis sa respect verdictul poporului australian”, a declarat el.
”Casatoria intre persoane de acelasi sex trebuie sa fie recunoscuta. Ea va fi recunoscuta de-acum”, a continuat el, dupa care a anuntat ca va asista la casatoria surorii sale lesbiene la inceputul anului viitor.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si