Ministerul Mediului promite un program de dezvoltare a infrastructurii pentru incarcarea masinilor electrice, etapele acestuia urmand a fi elaborate pana la final de mai. Olanda, Marea Britanie si Norvegia sunt tarile care stau cel mai bine la numarul de statii de incarcare, obiectivul Comisiei Europene fiind ca in 2020 sa exista jumatate de milion de statii de incarcare in UE.
Prizele cele mai simple costa in general chiar si sub 500 de euro, insa costurile de instalare pot adauga cateva mii de euro.
Statiile de incarcare rapida, cele care pot duce bateria masinii spre 80% in jumatate de ora, pot costa peste 25.000 de euro.
In cateva capitale europene exista peste o mie de statii de incarcare. In comparatie cu ele, tara noastra sta extrem de rau.
In Romania autoritatile promit de cinci ani un program de "electrificare" a parcului auto, componenta importanta fiind nu doar subventiile pentru cumpararea de masini noi, ci si investitiile in crearea de puncte de incarcare.
Insa trebuie statbilit in ce masura va contribui si sectorul privat, prin investitia in crearea de prize in parcari, mall-uri, supermarket-uri, ansambluri rezidentiale noi si alte locuri unde oamenii isi lasa masinile cateva ore.
Articolul complet pe 0-100.ro Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro