Ei sunt orasenii care, in secolul XXI, traiesc mai rau ca la sat: isi potolesc setea de la singura cismea din urbe.

Practic, localnicii din Pogoanele se otravesc de bunavoie cu licoarea plina de impuritati. N-au retea de apa potabila, desi traiesc la oras! Asadar, sunt condamnati sa care zilnic, cu galetile, apa de la cismea.

"A fost un caz cu un copil care a si murit din cauza apei infestate"

Exista, in oras, si cateva fantani, dar apa de aici este galbuie si urat mirositoare. Chiar si asa, localnicii o fierb si o folosesc la mancare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Culmea, spitalul de care au atata nevoie bietii oameni, a fost desfiintat in urma cu 15 ani, la ordinul ministrului. Era o institutie cu sectie de pediatrie, din care au mai ramas, aruncate pe jos, doar vechile registre.

In jurul ruinei pasc, acum, animalele.


"Era un spital unde toata lumea se facea bine, femeile gravide se duceau sa nasca acolo"

"Doamne, doamne, ce bine era atunci!Daca era spital aici, ce cautam eu la Buzau?"

Cu lacrimi in ochi, batranii isi spun oful: strabat in fiecare luna 40 de kilometri, pana la spitalul din Buzau.

Satul de situatie, primarul din Pogoanele incearca sa readuca la viata ruina fostei sectii.

Florin Dumitrascu, primar: "Am hotarat, de comun acord cu consilierii locali, sa facem aici un centru de tratament ambulatoriu, in acest sens am depus un proiect la ministerul dezvoltarii"

Daca noul centru medical va deveni realitate, ramane de vazut. Tot sub semnul incertitudinii sta si proiectul retelei de apa potabila, care momentan nu este o prioritate pentru autoritati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si