Președinții Joe Biden și Klaus Iohannis anunță planurile pentru construirea unui reactor de mici dimensiuni, în România, în parteneriat cu compania U.S. NuScale Power.

Construcția reactorului se va baza pe tehnologia SMR

"Preşedintele Biden şi preşedintele Iohannis vor anunţa astăzi planuri privind construirea în premieră a unei uzine de reactore modulare de mici dimensiuni în România, printr-un parteneriat cu firma americană NUScale Power", anunţă marţi Preşedinţia SUA.

Acest reactor va duce și la crearea unor noi locuri de muncă. Peste 6000 de locuri de muncă în SUA și în România, inclusiv locuri de muncă în sindicate, dar numărul locurilor de muncă ar putea ajunge până la 30.000. 

Citeste si: Apa caldă a fost oprită la summitul pentru climă COP26

Un sector energetic decarbonizat şi un viitor cu zero emisii

Noua tehnologie ar folosi reactoare modulare cu apă ușoară pentru a furniza electricitate, încălzire termică, desalinizare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

SMR are la bază o construcție modulară integral fabricată de NuScale capabilă să genereze 60 MW de electricitate utilizând o versiune sigură, redusă că dimensiune și scalabila a tehnologiei reactoarelor cu apă sub presiune.

Citeste si: Klaus Iohannis, discurs la summit-ul ONU privind clima. "Nu avem timp de pierdut" (VIDEO)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si