Close sidebar
Close sidebar

În Spania, o mare parte din populație va fi vaccinată până în vara anului viitor

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a afirmat, vineri, că o parte "foarte substanţială" a populaţiei Spaniei va fi vaccinată contra virusului SARS Cov 2 până la sfârşitul primului semestru al anului viitor, transmite AFP.

Alina Raducu,

În Spania, o mare parte din populație va fi vaccinată până în vara anului viitor

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sanchez a precizat în cadrul unei alocuţiuni în provincia La Rioja, că Spania va fi "prima ţară din UE, împreună cu Germania, care va avea un plan de vaccinare cuprinzător" pentru cei 47 de milioane de cetăţeni ai săi.

Planul va fi prezentat, marţi, la următorul Consiliu de Miniştri, a declarat acesta, spunând că guvernul său lucrează la pregătirea acestuia din septembrie.

Premierul Spaniei anunță că o mare parte din populație va fi vaccinată până în vara anului viitor

"Previziunile noastre sunt că, în toate scenariile rezonabile, o parte foarte substanţială a populaţiei spaniole va putea fi vaccinată, cu toate garanţiile, în prima jumătate a anului" viitor,

a mai spus el, conform Agerpres.

Cu peste 42.000 de decese şi peste 1,5 milioane de cazuri, potrivit bilanţului anunţat joi seară, Spania este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de COVID-19.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În al doilea val de infectări, guvernul socialist spaniol a decretat pe 25 octombrie o stare de urgenţă sanitară şi un lockdown pentru o perioadă de şase luni.

Citeste si: "Avem motive pentru un optimism moderat- moderat". Iohannis, anunț după ultimul bilanț COVID

În vederea obţinerii unui vaccin, Spania a autorizat miercuri lansarea ultimei faze a studiului clinic al unui vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de grupul american Johnson&Johnson. Circa 30.000 de persoane din Spania şi alte opt ţări vor participa la studiul clinic al acestui vaccin, care va include două doze.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI