Inspectoratul General pentru Situații de Urgență urma să semneze contracte cu cele patru firme câștigătoare care ar fi trebuit să livreze 18,5 milioane de teste.

Citeste si: Ioana Mihăilă, despre certificatul verde: „Cred că este foarte important ca politicienii să aibă un pic de curaj, să îşi asume măsuri care pentru o anumită parte a populaţiei sunt nepopulare”

Ce a spus Raed Arafat

„Din păcate, am fost anunțați la data de 5 decembrie de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate că achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către una din firmele participante”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mărturisit că în urma contestației, autoritățile nu mai pot semna niciun contract până când nu va fi gata întâia decizie a primei instanței.

„Nu vom aștepta după asta a doua instanță, legea ne permite clar să semnăm după decizia primei instanțe. Dar IGSU, care semnează aceste contracte subsecvente pe baza licitației făcută de ONAC, nu va putea semna din păcate contractele subsecvente săptămâna asta, până se pronunță CNSC și sperăm să avem pronunțarea cu celeritate în acest sens și atunci vom continua”, a mai spus Raed Arafat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Elevii ameninţă cu proteste la nivel naţional, după modificarea mediei pentru bursa: ,,Este masacrul burselor şcolare”

Eficiența testelor, analizată de către specialiști

„Ele sunt prevăzute să se facă, dar eficienţa lor la un moment dat va fi analizată, eficienţa măsurii şi vedem cum va fi modalitatea de ajustarea a măsurii. Nu pot spune care vor fi aceste concluzii, se va veni cu ele la un anumit moment ”, a mărturisit șeful DSU.

Raed Arafat susține că ar putea exista probleme cu aprovizionarea testelor deoarece China intră în noul an şi acolo urmează o vacanţă de câteva săptămâni. 

„Depindem de decizia luată de CNSC, cât de repede vine şi când vine, poate spune: continuaţi sau solicită ONAC-ului reevaluarea. China intră în noul an, vor avea o vacanţă care înseamnă 3-4 săptămâni, aceste teste vin de acolo, e posibilă să avem probleme cu lanţul de aprovizionare şi de transport. Va trebui să le contractăm cât mai repede după ce trecem de această fază. Mai sunt şi alte loturi în negociere la ONAC. Lotul contestat e cel cu livrare rapidă, celelale loturi sunt cu livrare peste două, trei săptămâni”, a mai adăugat Raed Arafat.

Acesta a spus că la IGSU nu mai există stocuri pentru testele de salivă din școli.

Citeste si: Creșterea mediei pentru bursa de merit, condamnată de Consiliul Elevilor

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si