In vreme ce 280 de mii de romani apti de munca traiesc din ajutoare sociale, Romania e invadata de muncitori straini, din afara Uniunii Europene. Castiga triplu fata de cat ar lua la ei in tara, iar patronii spun ca, la ora actuala, sunt salvarea de la faliment.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In bucataria acestui fast-food din Bucuresti sunt numai muncitori nepalezi. Unii au aproape un an de cand traiesc in Romania, altii abia invata meserie de la ceilalti.
Acest barbat e de opt luni la noi. A lasat acasa o afacere cu mandarine si a venit sa le faca romanilor bugeri. Cu banii stransi, vrea sa-si ridice o casa.

Nu doar meseria o invata rapid... Stiu deja sa citeasca bonurile de comenzi si... cuvinte in limba romana.
Insa nu orice patron isi permite sa aduca muncitori straini. Costurile sunt destul de mari: 3 mii de euro pentru fiecare angajat, cheltuieli cu transportul, actele si cazarea. In plus, unui cetatean venit din afara spatiului comunitar trebuie sa ii asiguri un salariu mediu pe economie care este undeva la 2700 de lei in mana.

Anul trecut, Inspectoratul pentru Imigrari a eliberat 5.000 de avize de angajare pentru persoane care provin din afara Uniunii Europene. Cei mai multi sunt vietnamezi, care lucreaza in constructii... peste 1.400. Din pacate, avem 3 milioane si jumatate de romani plecati la munca in strainatate, iar autoritatile nu sunt in stare sa-i aduca inapoi acasa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si