Potrivit Departamentului pentru Arheologie, copilul a identificat din întâmplare o monedă romană  veche de 1.800 de ani. Moneda este un dinar roman din argint.

Aceasta datează din perioada împăratului Marcus Aurelius. Descoperirea a fost făcută vara trecută. A fost prezentată oamenilor în cadrul unei conferințe de presă, vineri, potrivit ȘtiriDiaspora.ro

Importanța monedei este una foarte mare

Potrivit arheologului pentru regiune Bremen, importanța monedei speciale pentru istoria locală este una foarte mare.

De asemenea, aceasta a specificat faptul că mai sunt doar două piese asemănătoare, aceasta fiind o descoperire importantă la patrimoniul arheologic al orașului.

În timp ce se juca în grădina unei școli, un băiețel de nouă ani a descoperit o comoară neașteptată

În timp ce se juca în grădina unei școli, un băiețel de nouă ani a descoperit o comoară neașteptată

[Sursa foto: PixaBay]

Mai mult decât atât, arheologul a spus că moneda ar putea fi tranzacționată de către un mercenar roman, sau ar fi putut fi un suvenir pentru călătorie.

Citește și: Cineva a îngropat o comoară și a pierit fără urmă. A fost descoperită întâmplător de arheologii care căutau ruine antice

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Totodată, arheologul a evidențiat faptul că descoperirea este una uimitoare, din cauza faptului că în prezent este mai puțin comun ca cei mici să sape în pământ, așa cum se întâmpla mai des în trecut.

Ce se va întâmpla cu moneda găsită de copil?

De asemenea, arheologul a spus că moneda va fi discutată cu familia micuțului. Există dorința ca aceasta să fie expusă în viitor în cadrul Muzeului de Artă și Istorie Culturală Bremen. Moneda aduce o fărâmă din istoria romană.

Mai mult decât atât, reprezintă o legătură deosebită cu trecutul îndepărtat pe care îl are regiunea.

Citește și: Arheologii se tem să deschidă mormântul primului împărat al Chinei. "Virusul morții e acolo"

 

 

Sursa: ȘtiriDiaspora.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si