Close sidebar
Close sidebar

În timp ce toată Europa bea apă de la robinet, românii dau bani pe apă îmbuteliată! Cât de nocivă este apa de la robinetele românilor

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Europa bea apa de la robinet, in timp ce noi, romanii, dam bani pentru cea imbuteliata. Comisia Europeana vrea sa schimbe regulile astfel incat sa reducem si cantitatea de plastic care polueaza mediul inconjurator.

Dar... de la vorbe, pana la fapte, pare sa fie cale lunga in capitala, spre exemplu. Una dintre echipele noastre a testat apa de la robinet, iar rezultatele sunt ingrijoratoare. Noua masura promite mai putini poluanti, precum plumb sau bacterii daunatoare.

Regulile pentru cele 28 de state membre se vor schimba din 2019. Vom bea o apa de la robinet mai curata si mai putin dura. Directiva Comisiei Europene presupune si instalarea de fantani gratuite in locuri publice, precum in centre comerciale sau aeroporturi si chiar incurajarea furnizarii de apa de la robinet in restaurante.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Doamna Mioara bea apa plata din comert de aproape 30 de ani, pentru ca nu mai are incredere in apa de la robinet de care se foloseste doar la spalatul rufelor sau la gatit.

O echipa Kanal D a testat astazi apa de la robinet din 2 sectoare ale capitalei, dar si din comuna Domnesti. Rezultatele testului arata cifre covarsitoare: o apa mult prea dura pentru organismul uman.

Baremul pentru duritatea apei arata ca pragul 0 este cel ideal, al unui lichid essential lipsit de impuritati. Ce depaseste pragul de 50 inseamna ca apa necesita filtrare, pragul de 100 arata o apa dura, peste 200 indica un amestec mare de minerale, iar pragul de 500 arata o apa contaminata.

Directiva europeana vizeaza atat imbunatatirea calitatii apei, cat si reducerea poluarii. Momentan, Romania recicleaza doar 7% din pet-uri, iar U.E. ne-a impus ca pana in 2020 sa reciclam 50%. Altfel, vom risca amenzi de 200.000 de euro pe zi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI