În urma evenimentului tragic de la Crevedia, Catherine Colonna, Ministrul de Externe al Franței, a transmis un mesaj de solidaritate țării noastre, pe rețelele de socializare.

Catherine Colonna

Catherine Colonna

[Sursa foto: Facebook-Catherine Colonna]

,,Franța este gata să acorde ajutor medical”

Aceasta a anunțat faptul că Franța este pregătită pentru acordarea ajutorului medical, potrivit Antena3.ro

"Condoleanțe apropiaților victimelor exploziei unei stații GPL aproape de București.

Printre răniți sunt numeroși pompieri: salut eroismul lor. Franța este gata să acorde ajutor medical

De asemenea, acest mesaj a fost distribuit și de Ambasada Franței în România.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Controale la stațiile GPL din Sectorul 5 al Capitalei. S-au dat amenzi de peste 15.000 de lei. Cristian Piedone: „Eu nu vreau să mai trec iar printr-o tragedie cum a fost cea de la Colectiv”

În urma tragediei, cinci pacienți cu arsuri au fost transportați cu aeronave militare de tip C-27 J Spartan către spitale din Austria și Germania. 

Explozii la o staţie GPL din Crevedia

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, fiind urmată de un incendiu. Traficul pe DN 1A a fost blocat complet. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că alți 6 pacienți aflați în stare gravă în urma exploziei de la Crevedia vor fi transferați în străinătate în cursul nopții de duminică spre luni. 

„Doi pacienţi au fost transferaţi la Bruxelles, alţi doi la Milano. Din păcate, unul dintre pacienţii transferaţi la Milano este în stare critică şi cei de acolo, cu care sunt în legătură, fac eforturi ca să îl stabilizeze.

Pentru celălalt situaţia nu este la fel de dramatică, nu este un pacient critic. Urmează ca în cursul acestei zile şi la noapte să fie transferaţi alţi 6 pacienţi de la Spitalul Floreasca şi doi de la Spitalul Bagdasar. Destinaţia acestor pacienţi va fi Austria- AKH şi Graz, în Germania, şi unul dintre ei va fi transferat în Norvegia.

Vor exista cel puţin două zboruri care să ducă aceşti pacienţi, unele dintre ele cu escală”.

Citește și: Exploziile de la Crevedia- Patriarhia Română, sprijin pentru familiile victimelor: 3.000 de lei, în semn de ajutor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si