”În această dimineaţă am fost solicitaţi să intervenim pentru căutarea unor persoane rătăcite pe un traseu montan din apropierea localitaţii Lepşa”, a anunţat, duminică, Jandarmeria Română.

Turiștii au fost găsiți într-o zonă de refugiu

Potrivit sursei citate, echipa formată din jandarmi montani, salvatori montani din cadrul Salvamont Vrancea, poliţişti şi pompieri a găsit la aproximativ patru kilometri de la intrarea în traseu, în zona refugiului ”La Pândar" trei bărbaţi şi un minor. 

Citește și: Adolescenţi rătăciţi pe munte, găsiţi de jandarmii din Predeal

”Aflându-se în staţiunea Lepşa, s-au hotărât să  urmeze un traseu turistic montan, dar au fost surprinşi de o ploaie torenţială. Echipa de salvare i-a condus în siguranţă pe cei patru turişti la autoturismele personale ”, se arată în sursa citată.

Anunțul autorităților este acela de a atenționa oamenii să respecte indicațiile făcute de jandarmii montani și a echipelor de salvatori montani. De asemenea, iubitorii de munte nu trebuie să se abată de la traseele turistice marcate.

Adolescenţi rătăciţi pe munte, găsiţi de jandarmii din Predeal

Doi adolescenţi care s-au îndepărtat de grupul cu care se aflau pe munte, în judeţul Braşov, şi s-au rătăcit, joi, au fost recuperaţi de o patrulă de jandarmi după ce ceilalţi membri ai grupului au cerut ajutor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Conform datelor furnizate de Inspectoratul de Jandarmi  Braşov, patrula de jandarmi aflată pe traseul montan cuprins între Cabana 3 Brazi şi Poiana Secuilor a primit o sesizare din partea unui grup de turişti care au povestit că doi dintre membrii grupului lipsesc şi nu pot fi contactaţi. 

Citește și: Turiști, la mare, pe cod galben de ploi

„Jandarmii s-au organizat în cel mai scurt timp posibil şi, în baza informațiilor primite de la turişti, au început căutările celor doi adolescenți.

După 30 de minute, la o distanță de aproximativ 1 kilometru, pe traseul spre Cheile Râşnoavei, tinerii au fost găsiţi nevătămați şi fără a avea nevoie de asistenţă medicală", informează jandarmii.

Citește și: VIDEO- Ploile fac prăpăd în România. Trafic rutier îngreunat și copaci căzuți în Argeș, în urma furtunilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si