Close sidebar
Close sidebar

Inaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea, a fost incarcerat

Curtea Suprema spaniola a decis, in urma unui apel, sa reduca condamnarea de peste 6 ani de inchisoare a cumnatului regelui, pentru acuzatii de frauda fiscala si deturnare de fonduri, la 5 ani si 10 luni.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Inaki Urdangarin a fost gasit vinovat si condamnat, in luna februarie, la 6 ani si 3 luni de inchisoare pentru ca s-a folosit de legaturile casei regale pentru a taxa excesiv guverne regionale prin contracte publice pentru evenimente sportive si de turism si pentru frauda fiscala.

Urdangarin traieste cu printesa Cristina si cei patru copii ai lor in Elvetia.

Citeste si: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre- antena3.ro

Potrivit legii spaniole, Urdangarin poate face apel la Curtea Constitutionala, scrie Reuters.

Prima decizie a unei curti de justitie din Mallorca a venit dupa sase ani de investigatii si in mijlocul mai multor scandaluri de coruptie in care au fost implicati politicieni si personalitati.

Un astfel de caz s-a incheiat in luna mai cu condamnarea la inchisoare a mai multor membri ai Partidului Popular (PP) si o motiune de cenzura care a trecut de Parlament, astfel ca Mariano Rajoy a pierdut postul de prim-ministru. El a fost inlocuit de socialistul Pedro Sanchez.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI