Înălțarea Domnului 2023.  Înălțarea Domnului este sărbătorită după 40 de zile de la Învierea Sa. Această sărbătoare este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox.  

Care este semnificația sărbătorii?

Înălțarea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine, reprezentând momentul în care Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri la 40 de zile după Înviere, în fața ucenicilor săi.

Această sărbătoare are o semnificație profundă pentru creștini și reprezintă împlinirea profețiilor Vechiului Testament despre venirea lui Mesia, întrucât Isus a fost ridicat la ceruri ca să se așeze la dreapta Tatălui.

Semnificația Înălțării Domnului este una deosebit de importantă pentru credincioși, deoarece ea simbolizează finalitatea lucrării lui Hristos pe pământ, acesta fiind ridicat la ceruri ca să ne pregătească locul și să ne ofere o cale spre mântuire.

Citește și: A treia aflare a Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Pe ce dată pică sărbătoarea în acest an?

Sărbătoarea  Înălțării Domnului  nu are o dată fixă, ci este în funcție de ziua în care pică Paștele. Un lucru cert este acela că pică în aceeași zi a săptămânii, joi.

Tradiții și obiceiuri de Ispas!

Înălțarea Domnului 2023. Ce semnifică salutul „Hristos S-a Înălțat/ Adevărat S-a Înălțat!” Tradiții și obiceiuri de Ispas!

Înălțarea Domnului 2023. Ce semnifică salutul „Hristos S-a Înălțat/ Adevărat S-a Înălțat!” Tradiții și obiceiuri de Ispas!

[Sursa foto: colaj]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iată care sunt tradițiile specifice acestei sărbători! Ce trebuie să facă credincioșii în această zi de mare sărbătoare? 

De Înălțarea Domnului, creștinii ortodocși se salută cu "Hristos S-a înălțat!"- "Adevărat S-a înălțat!".

Este un salut care exprimă credința că Mântuitorul a înălțat firea omenească la cel mai înalt grad de desăvârșire cu putință. Ne salutam astfel până la odovania praznicului Înălțării Domnului.

În multe zone din ţară se poartă frunze de nuc la brâu, așa cum purta şi Hristos când s-a Înălțat.

De  Înălţarea Domnului  se taie păr din vârful cozilor vacilor și bivolilor. Acestea se îngroapă într-un furnicar în timp ce se rostesc următoarele: „Să ne dea Dumnezeu atâția miei și viței câte furnici în furnicar”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. Ce semnificație au frunzele de nuc puse la brâu în această zi?

Tot ce se cultivă în pământ după Înălțarea Domnului nu va da roade.

În această zi se împart drept pomană pentru sufletele celor decedaţi lapte dulce fiert cu păsat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si