Înălțarea Domnului 2023. Este sau nu zi liberă de la stat? Anunț important pentru angajații din România!
Înălțarea Domnului 2023. În fiecare an, la 40 de zile după Paște are loc sărbătoarea Înălțarea Domnului. Iată dacă este sau nu zi liberă din partea statului!
Înălțarea Domnului 2023. Înălțarea Domnului cade în fiecare an într-o zi de joi. Sărbătoarea are loc în fiecare an la 40 de zile după Învierea Domnului.
libere de la stat de 1 iunie și de Rusalii, sărbători apropiate.
Semnificația Înălțării Domnului este una deosebit de importantă pentru credincioși, întrucât ea simbolizează finalitatea lucrării lui Hristos pe pământ, iar acesta a fost ridicat la ceruri ca să ne pregătească locul și să ne ofere o cale spre mântuire.
Această sărbătoare este celebrată la 40 de zile după Paștele Ortodox. În acest caz, sărbătoarea nu are o dată fixă, ci este în funcție de ziua în care pică Paștele.
Un lucru cert este acela că pică în aceeași zi a săptămânii, joi.
Potrivit datinilor, aceasta este o zi dedicată pomenirii celor care nu mai sunt printre noi și cinstirii memoriei celor care s-au jertfit pentru patrie.
Tot astăzi se celebrează și Ziua Eroilor. În această zi, se spune că este bine să spui o rugăciune, care poate avea efecte miraculoase dacă treci printr-o perioadă mai grea vieții.
Această sărbătoare pică mereu în aceeași zi a săptămânii, mai exact joi.
Înălțarea Domnului 2023. Tradiții, obiceiuri și superstiții
Nu se fac nunți sau botezuri în această zi, deoarece se crede că nunta sau botezul nu ar avea noroc.
Nu se mănâncă ouă fierte în această zi, deoarece se crede că ouăle ar fi fierte în lacrimile Maicii Domnului care plângea plecarea fiului ei la ceruri.
Nu se spală rufele în această zi, deoarece se crede că acestea ar fi spălate cu apa lacrimilor Maicii Domnului.
Vitele se bat cu leuștean ca să fie sănătoase tot anul și să se îngrașe.
În această zi, de Înlţarea Domnului, se taie păr din vârful cozilor vacilor și bivolilor. Acestea se îngroapă într-un furnicar în timp ce se rostesc următoarele: „Să ne dea Dumnezeu atâția miei și viței câte furnici în furnicar”.