Înălțarea Domnului 2023. Înălțarea Domnului este sărbătorită după 40 de zile de la Învierea Sa. Această sărbătoare este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox. 

Care este semnificația sărbătorii?

Înălțarea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine, reprezentând momentul în care Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri la 40 de zile după Înviere, în fața ucenicilor săi.

Această sărbătoare are o semnificație profundă pentru creștini și reprezintă împlinirea profețiilor Vechiului Testament despre venirea lui Mesia, întrucât Isus a fost ridicat la ceruri ca să se așeze la dreapta Tatălui.

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. De ce este bine să vopsești ouă roșii pentru această sărbătoare?

Semnificația Înălțării Domnului este una deosebit de importantă pentru credincioși, deoarece ea simbolizează finalitatea lucrării lui Hristos pe pământ, acesta fiind ridicat la ceruri ca să ne pregătească locul și să ne ofere o cale spre mântuire.

Sărbătoarea  Înălțării Domnului  nu are o dată fixă, ci este în funcție de ziua în care pică Paștele. Un lucru cert este acela că pică în aceeași zi a săptămânii, joi.

Tradiția care îți aduce noroc și sănătate

Înălțarea Domnului 2023: Tradiția care îți aduce noroc și sănătate

Înălțarea Domnului 2023: Tradiția care îți aduce noroc și sănătate

[Sursa foto: arhiva]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Iată care sunt tradițiile specifice acestei sărbători! Ce trebuie să facă credincioșii în această zi de mare sărbătoare? 

Nu se fac nunți sau botezuri în această zi, deoarece se crede că nunta sau botezul nu ar avea noroc.

Nu se mănâncă ouă fierte în această zi, deoarece se crede că ouăle ar fi fierte în lacrimile Maicii Domnului care plângea plecarea fiului ei la ceruri.

Nu se spală rufele în această zi, deoarece se crede că acestea ar fi spălate cu apa lacrimilor Maicii Domnului.

Citește și: Calendar ortodox 10 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri? Zi cu dezlegare la pește!

În multe zone din ţară se poartă frunze de nuc la brâu, așa cum purta şi Hristos când s-a Înălțat.

De  Înălţarea Domnului  se taie păr din vârful cozilor vacilor și bivolilor. Acestea se îngroapă într-un furnicar în timp ce se rostesc următoarele: „Să ne dea Dumnezeu atâția miei și viței câte furnici în furnicar”.

În această zi se împart drept pomană pentru sufletele celor decedaţi lapte dulce fiert cu păsat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si