Înălțarea Domnului 2023. Pe 25 mai, la 40 de zile după Paștele ortodox are loc Înălțarea Domnului. Despre această zi de mare sărbătoare este cunoscut faptul că este ziua în care Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri când își binecuvânta ucenicii și s-a așezat în dreapta Tatălui.

Înălțarea Domnului 2023.

Înălțarea Domnului 2023. Tradiția importantă pe care credincioșii trebuie să o respecte!

Înălțarea Domnului 2023. Tradiții și obiceiuri

La sărbătoarea Înălțării Domnului, creștinii ortodocși respectă cu mare sfințenie o serie de tradiții.

Se spune că în această zi nu este se fac treburi în gospodărie și nici nu se spală rufe pentru că acestea pot aduce ghinioane și necazuri. Credincioșii sunt îndemnați să fie mai buni și să evite certurile și conflictele, să se abțină de la vorbe urâte, jigniri sau reproșuri.

O altă tradiție importantă spune că în această zi se vopsesc ouă roșii. Este ultima zi în care creștinii pot mânca ouă, deoarece din ziua de Paști până în ziua Înălțării Domnului se ține postul Paștelui, în care se evită consumul de ouă, lactate și carne. Gospodinele pregătesc cu atenție ouăle, le vopsesc în roșu care simbolizează sângele vărsat de Iisus Hristos pe cruce și le împart cu cei dragi în semn de bucurie și împăcare.

Sărbătoarea Înălțării Domnului este o zi plină de semnificații și tradiții pentru creștinii ortodocși, care o respectă cu sfințenie și se bucură de ea alături de cei dragi.

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. Ce se împarte în această zi? Puțini credincioși știu acest lucru!

Înălțarea Domnului 2023.

Înălțarea Domnului 2023. Tradiția importantă pe care credincioșii trebuie să o respecte!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Conform unei vechi superstiții, în ziua Înălțării Domnului, creștinii trebuie să împartă ceapă verde și rachiu în memoria celor care nu mai sunt printre noi, astfel încât sufletele acestora să ajungă în

Rai. Această tradiție are ca scop comemorarea celor dragi care au trecut în lumea de dincolo și asigurarea lor că nu au fost uitați.

Pe vremuri, oamenii purtau la brâu frunze de leuștean pentru a fi feriți de rele și protejați de boli. Aceasta era o altă tradiție legată de perioada dintre Paște și Înălțarea Domnului, când oamenii își doreau să se bucure de sănătate și să fie feriți de tot ceea ce era rău.

În popor se spune că toți cei care mor în perioada dintre Paște și Înălțarea Domnului pot ajunge în Rai și le pot fi iertate păcatele. Aceasta este o credință puternică, care îi consolează pe cei care și-au pierdut dragii în această perioadă și îi ajută să treacă mai ușor peste durerea pierderii.

Citește și: Calendar ortodox 18 mai 2023. Ce sărbătoare este joi?

În concluzie, sărbătoarea Înălțării Domnului este asociată cu numeroase tradiții și superstiții, care reflectă credințele și valorile creștinilor ortodocși. Deși aceste tradiții pot părea ciudate sau neobișnuite în zilele noastre, ele continuă să fie respectate și transmise din generație în generație ca simboluri ale credinței și spiritualității.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Înălțarea Domnului 2023.

Înălțarea Domnului 2023. Tradiția importantă pe care credincioșii trebuie să o respecte!

Înălțarea Domnului 2023. Când trebuie vopsite ouăle?

Tot joi, la 40 de zile după Învierea Domnului este ultima zi în care credincioșii pot vopsi ouăle. Această tradiție trebuie realizată pe data de 25 mai.De asemenea, potrivit tradițiilor, cerurile sunt deschise. Sufletele adormiților ce au venit în ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a înviat, se pregătesc pentru a pregăti pentru a părăsi casele în care au locuit și se vor înălța la cer. 

Mai mult de atât, ouăle vopsite vor fi duse la biserică în scopul sfințirii. La sfârșitul slujbei, ele vor fi împărțite celor mai săraci. Ele nu vor fi împărțite singure, ci vor completa pachetul ce conține preparate specifice praznicului: pască, plăcinte, pâine, ceapă verde.

Citește și: Sf. Constantin și Elena 2023. Minunile săvârșite de împărat și de mama sa

Citește și: Sf. Constantin și Elena 2023. Ce trebuie să duci la biserică în această zi pentru a avea parte de sănătate și bunăstare?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si