Close sidebar
Close sidebar

Încă 18 focare noi de pestă porcină africană active în țară, înregistrate în ultima săptămână

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis 130 de focare de pestă porcină africană sunt active în prezent, în România. Iar în ultima săptămână au fost înregistrate alte 18 focare noi şi 11 cazuri noi la mistreţi.

Alina Raducu,

Încă 18 focare noi de pestă porcină africană active în țară, înregistrate în ultima săptămână [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform ANSVSA, la data de 17 iunie erau active 130 de focare de pestă porcină africană (PPA), dintre care două focare au fost depistate în exploataţii comerciale şi două focare în exploataţii comerciale de tip A, astfel au fost afectate 35.238 de porcine.

ANSVSA anunță 130 de focare noi de pestă porcină africană active în ROMÂNIA, înregistrate în ultima săptămână

Totodată, în intervalul 11-17 iunie, au fost raportate 18 focare noi de PPA: cinci dintre ele identificate în judeţul Bihor, 3 în judeţul Teleorman, câte două în Buzău, Cluj, Dâmboviţa şi Hunedoara şi câte un focar în Sălaj şi Satu Mare.

Citeste si: Țara care impune carantină pentru vizitatorii din Marea Britanie și ridică restricţiile pentru cei din alte state

ANSVSA anunță că în aceeaşi perioadă, au fost stinse 30 de focare de PPA: mai exact zece în judeţul Gorj, câte 4 în judeţele Giurgiu şi Sălaj, 3 în Iaşi, 2 în Constanţa şi câte unul în Alba, Bacău, Bihor, Buzău, Cluj, Mureş şi Timiş.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

De la constatarea prezenţei virusului PPA în România, în 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.755 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe. Potrivit prevederilor europene, cazurile de virus PPA la mistreţi se sting după aproximativ 2 ani de la apariţia lor.

Citeste si: Epidemiologul Octavian Jurma: „Tulpina Delta va deveni dominantă cel târziu în septembrie..”

De asemenea, în intervalul 11-17 iunie au fost înregistrate 11 cazuri noi de PPA la mistreţi: patru în Bacău, două în Sibiu şi câte unul în Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Hunedoara, Maramureş şi Satu Mare.

Citeste si: Țara care introduce obligativitatea ca într-o lună să fie vaccinați peste 60% dintre angajații sectorului serviciilor

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI