DSP a înregistrat încă 3 decese din cauza gripei, toate în Sibiu.

Cine sunt persoanele decedate de gripă?

Prima victimă decedată este o femeie în vârstă de 77 ani, cu domiciliu în județul Sibiu, confirmată cu virus gripal A, cu pneumonie cu virus gripal A, limfom non-hodkin cu celule B, diabet zaharat tip 2 și accident vascular cerebral ischemic, internată în secția de boli infecțioase.

Al doilea deces s-a produs la un pacient în vârstă de 73 ani, cu domiciliu în județul Sibiu, confirmat cu virus gripal A, cu afecțiuni cardiace și pulmonare, cu afecțiuni hepatice cronice, internat în secția de boli infecțioase și ulterior în ATI.

Ultimul decedat înregistrat astăzi a fost un pacient în vârstă de 62 ani, cu domiciliu in județul Sibiu, confirmat cu virus gripal A, cu afecțiuni cardiace cronice, boală pulmonară cronică obstructivă și pneumonie, internat in secția de boli infecțioase și ulterior în ATI.

Citește și: Femeie de 69 de ani din Iași, ucisă de combinația gripă sezonieră şi COVID

Au apărut primele cazuri de Flurona în România! Care sunt simptomele/ „Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă!”

Primele cazuri de Flurona au apărut în România, iar până acum, copiii par a fi cei mai afectați. Cei care ajung în spital rămân internați.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Problemele de sănătate se țin lanț pentru români. De curând au fost confirmate primele cazuri de Flurona în România.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la îmbolnăvirea simultană cu gripă și  COVID-19.

Citește și: Alertă- bolnavi infectați cu „Flurona”

Flurona, confirmată în România

Primele cazuri de Flurona au fost confirmate la copii, la spitalul Matei Balș din Capitală. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la simptomele infectării. Specialiștii cred că persoanele care au infecția dublă au nevoie de internare pentru a avea parte de tratamentul necesar.

Medicii precizează că Flurona are o simptomatologie care începe brusc.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Persoanele infectate   se confruntă de obicei cu dureri de cap, articulare, dar și musculare. 

„Ne așteptăm ca în viitorul apropiat, având foarte multe cazuri de gripă, să discutăm despre foarte multe astfel de situații. Nu va fi o explozie, dar vom avea concomitent cele două virusuri. Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la

complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici”, a mărturisit medicul Adrian Marinescu, potrivit   antena3.ro.

Citește și: Medicul Mihai Craiu vorbește despre cum se transmite virusului gripal


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si