Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Încă doi oameni au fost infectați cu West Nile. Cele două cazuri au fost descoperite în județul Brăila

Încă două cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost confirmate în România. Este vorba despre două persoane cu în vârstă de 60, respectiv 67 de ani. Până în acest moment, în țara noastră, au fost confirmate 30 de persoane infectate cu acest virus.

Redactia Stirile Kanal D,

Încă doi oameni au fost infectați cu West Nile. Cele două cazuri au fost descoperite în județul Brăila

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

În țara noastră, au fost confirmate 30 de persoane infectate cu acest virus

„În Brăila au fost confirmate cele două cazuri de meningită provocată de virusul West Nile, vorbim despre 2 persoane în vârstă de 60, respectiv 67 de ani.

Cele două persoane au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență Brăila, pe secția bolii infecțioase, iar până acum starea acestora este favorabil, spun medicii.

În schimb, o pacientă în vârstă de 70 de ani, internată de 2 săptămâni la Sibiu, a murit duminică la spital.

Citeste si: Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se trăiește în a șasea "Zonă Albastră" a lumii. Numărul persoanelor care depășesc 100 de ani s-a dublat în zece ani- antena3.ro

Din cauza acestei infecții, specialiștii spun că persoanele nu prezintă inițial simptome, însă după ce se agravează starea apar și aceste simptome. Vorbim despre febră puternică, dureri de cap, dureri musculare, greață sau vărsături.

Prevenția este cea mai bună metodă de a evita infecția cu acest virus, tocmai de aceea chiar și acum toamna, este indicat să folosim produse împotriva țânțarilor, spray-uri sau creme. Pe lângă acestea, ar fi indicat ca atunci când mergem în parcuri sau în zone cu vegetație să purtăm pantaloni lungi sau bluze cu mânecă lungă.

Plasele de țânțari nu trebuie să lipsească de la ușile și ferestrele caselor, iar până în acest moment vara aceasta au fost confirmate 30 de persoane infectate cu acest virus.”

, transmite Andra Ionescu, reporter Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI