Close sidebar
Close sidebar

Inca o drama in lumea filmului! O legenda a comediei a murit

Actorul de comedie Dick Gregory, un activist pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare si un critic al rasismului, a murit sambata, la varsta de 84 de ani, potrivit news.ro.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ela  jucat un rol important in miscarea pentru drepturile civile din 1960, dupa ce a devenit unul dintre primii actori de culoare care a jucat pentru public format din albi.

"Cu adanca durere, familia Gregory confirma ca tatal lor, legenda a comediei si activist pentru drepturi civile, Dick Gregory a parasit acest pamant in aceasta seara, la Washington", a scris pe Instagram fiul sau, Christian.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Gregory, care a trait la Washington, a fost internat la Sibley Memorial Hospital in urma cu o saptamana dupa ce s-a simtit rau, a spus agentul sau Steve Jaffe.

Succesul actorului Dick Gregory la inceputul anilor 1960 i-a ajutat pe alti actori de culoare in drumul lor, precum Richard Pryor.

La inceputul anilor 1970, Gregory a parasit scena de stand-up comedy pentru a se dedica activismului politic, iar in 1980 s-a axat pe promovarea alimentatiei sanatoase. S-a reintors la stand-up in anii 1990. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI