Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Încă o insectă a fost autorizată ca ingredient alimentar pe piaţa din UE

Comisia Europeană a autorizat, joi, promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană, informează un comunicat de presă al instituției.

Diana Bostan,

Greierele de casă a fost declarat aliment.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Greierele de casă (Acheta Domesticus) este a treia insectă care a fost aprobată cu succes pentru consum, după aprobările emise în luna iulie a anului trecut pentru viermele galben uscat şi în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare.

Autorizaţia de consum este valabilă atât sub formă congelată, uscată sau pudră

Această autorizaţie a Comisiei Europene a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunţită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) care a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea.

Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menţioneze posibilele reacţii alergice.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Alertă alimentară în România! Loturi întregi de migdale cu acid cianhidric sau cianură au fost retrase de la vânzare

Insectele, sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit că insectele au un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. În plus, insectele constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume. 

În contextul strategiei „De la ferma la farfurie”, insectele au fost indentificate drept o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita tranziţia spre un sistem alimentar mai sustenabil.

Citeste si: VIDEO| Scene șocante într-o benzinărie din Sibiu. Un tânăr a fost bătut cu bestialitate și înjunghiat de trei indivizi. "Îi trăgea curentul"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI