Intrebat ce inseamna "neutralizare", directorul Directiei Agricole Bihor, Nicolae Hodisan, spune ca nu ar fi vorba despre ardere, decat in cazuri extreme. "Sunt si alte metode de neutralizare, pana la ardere. Arderea cred ca e o ultima masura care s-ar putea lua, dar nu in cazul culturilor agricole, deoarece e interzisa arderea plantelor pe camp.  Noi vom indica arderea doar in cazuri foarte grave. Sper sa nu se ajunga acolo", a declarat Hodisan pentru Stirile Kanal D.

Halucinant e ca tot el spune ca fermierii ar putea fi obligati sa puna soda caustica pe culturi. "Soda caustica este un foarte bun neutralizator in astfel de cazuri", sustine seful Directiei Agricole Bihor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Printre masurile de urgenta, oficialii din minister au hotarat sa fie ucisi toti mistretii din zonele afectate. In plus, au omorat preventiv si porcii sanatosi din gospodarii, spre disperarea oamenilor. Fermierii sustin ca masurile sunt haotice, menite mai mult sa puna pe butuci industria.

Pana acum, in Romania au fost depistate focare in 9 judete si au fost sacrificati 78 de mii de porci. Riscurile ca altii sa aiba acelasi sfarsit sunt mari, iar exporturile sunt in pericol.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si