Finlanda își va închide granița pentru turiștii ruși începând cu miezul nopții, ora locală. Această măsură va duce la o scădere semnificativă a traficului transfrontalier, a transmis joi guvernul finlandez.

Numărul mare de ruși care fug de mobilizarea parțială a lui Putin și decid să intre în Finlanda ar putea pune în pericol relațiile internaționale ale Finlandei, a mai precizat ministrul de externe Pekka Haavisto, în cadrul unei conferințe de presă.

Intrarea pentru vizite familiale, precum și pentru muncă și studii, va fi în continuare permisă, a mai precizat el, măsura aplicându-se doar în cazul turiștilor.

Citeste si: Cel puțin 14 persoane au fost rănite în Rusia, în urma unei explozii puternice

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

În urmă cu o săptămână, vineri, 23 septembrie 2022, autoritățile din Finlanda au anunțat că vor lua măsuri pentru a limita "semnificativ" intrarea cetăţenilor ruşi pe teritoriul său.

Mii de ruși fug din țară după anunțul mobilizării armatei lui Putin

După ce conducătorul Rusiei Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea a 300.000 de rezervişti, în contextul acțiunii militare speciale din Ucraina, mii de ruşi încearcă să îşi părăsească ţara.

Destinaţiile cele mai căutate sunt foste republici sovietice cum ar fi Kazahstanul, Armenia şi Georgia, unde rușii nu au nevoie de vize şi pot conta pe mulţi vorbitori de rusă.

Citeste si: Cum ar putea scăpa Rusia de Vladimir Putin. Care sunt cele mai plauzibile scenarii

Finlandezii nu şi-au închis frontiera cu Rusia după ce forţele ruse au invadat Ucraina pe data de 24 februarie 2022, dar au redus numărul de programări la consulate pentru cetăţenii ruşi care solicită vize.

Astăzi, 29 septembrie, prim-ministrul Sanna Marin a transmis că guvernul pe care îl conduce evaluează riscurile prezentate de cei care trec prin Finlanda şi caută metode de reducere drastică a tranzitului din Rusia.

Citeste si: VIDEO- Ministrul Energiei a dezvăluit cum vor plăti românii facturile în următoarea perioadă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si