Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis, astăzi, că o altă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge, luni, în România, mai exact 300.000 de doze de vaccin.

Totodat, până astăzi, ţara noastră a primit peste 12,5 milioane de doze din acest vaccin, fiind folosite peste 7,9 milioane de doze.

Autoritățile anunță că o nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech va sosi, luni, în România

"O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 303.030 doze, soseşte luni în ţară. Vaccinurile vor sosi pe cale aeriană, pe aeroportul din Otopeni.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă", a anunțat, duminică, CNCAV.

Încă o tranşă de vaccin anti-COVID de la Pfizer va ajunge în România

Încă o tranşă de vaccin anti-COVID de la Pfizer va ajunge în România

(sursa foto: PixaBay)

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 3 octombrie 2021. Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?

Astfel, dozele de vaccin Pfizer vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 12.556.889 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.936.721 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Citeste si: Noile restricţii care au intrat în vigoare de azi. Circulaţia persoanelor nevaccinate în afara locuinţei, între orele 20:00 şi 05:00, permisă doar cu declarație. Mască obligatorie, în spaţiile aglomerate


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...