Turcii trec prin momente cumplite. De câteva zile bune multe zone din țară sunt afectate de incendiile de vegatație ce au cuprins chiar zone din Antalya. Acolo numeroși turiști ajung în fiecare an pentru a-și petrece vacanța.

Citeste si: BREAKING: Incendiu într-un parc auto din Sibiu

Specialiștii în sejururi în Turcia spun că situația deja revine la normal, iar în ceea ce privește activitatea turistică nu va fi deloc afectată, iar turiștii pot ajunge în continuare în țară.

„În toată această perioadă, în Antalya nu a fost necesară evacuarea din resorturi a turiştilor pentru că situaţia a fost sub control, iar vacanţele, inclusiv ale turiştilor români, au continuat fără sincope, conform programului. În ceea ce ne priveşte, nu am avut solicitări de anulare a vacanţelor în Turcia şi turiştii trebuie să ştie că pot călători în această destinaţie, fără griji. Noi, ca turoperator, am fi primii care ar anula deplasările în Turcia, dacă siguranţa şi confortul turiştilor noştri ar fi ameninţate de situaţia din zonă”, a declarat Erdinc Adali, speclialist în sejuri în Turcia.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Vești bune pentru români: Se vor construi trei centre de mari arși

Zeci de incendii de vegetație

Ministrul turc al Agriculturii și Siviculturii a declarat că în ultima săptămână au fost controlate 137 de incendii din cele 32 de provincii, dar în continuare țara se luptă cu flăcările.

incendii-antalya-turisti
Incendii de vegetație.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Explozie puternică din cauza unei butelii. Doi oameni au murit, iar un copil este grav rănit

În prezent, echipajele de intervenție acționează cu zeci de avioane, dar și elicoptere, peste 800 de mașini de pompieri, iar mai mult de 5000 de angajați se luptă cu flăcările puternice.

În urmă cu doar câteva zile, autoritățile din Bodrum au decis însă să mute temporar turiștii cazați într-un hotel ca măsură de pracauție, iar a doua zi au revenit în resort.

Citeste si: Degajare de fum la aeroportul Henri Coandă. Pasagerii au fost evacuați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si