Incendiile din Hawaii și Maui au fost larg răspândite în orașul Lahaina, inclusiv pe Front Street, o zonă comercială extrem de populară în rândul turiștilor, a declarat purtătorul de cuvânt al districtului Maui, Mahina Martin.

UPDATE. Cel puțin 6 persoane au murit în incendiile „fără precedent” care fac ravagii pe Insula Mare din Hawaii și Maui, conform CNN

Oamenii au intrat în panică, iar traficul a fost foarte intens, pe măsură ce oamenii au încercat cu disperare să evacueze zona.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark W Talaeai (@meanhawaii)

În mod excepțional, oficialii le-au cerut oamenilor care nu se aflau într-o zonele de evacuare să se adăpostească pentru a evita amplificarea traficului, transmite NZ Herald.

Stare de urgență decretată în Hawaii

Incendiile au făcut ravagii miercuri în arhipelagul american Hawaii, unde a fost declarată stare de urgenţă, numeroşi locuitori fiind nevoiţi să sară în ocean pentru a scăpa de flăcări.

Incendii "apocaliptice" în Hawaii

Fotografiile postate pe rețelele sociale au arătat o flăcările înfricoșătoare care au cuprins clădirile din centrul orașului Lahaine, care datează din anii 1700 și care se află în Registrul național al locurilor istorice.

Incendiile sunt consecinţa indirectă a uraganului Dora 

"Faptul că au loc incendii în mai multe zone şi că acestea sunt consecinţa indirectă a unui uragan, este fără precedent", a declarat pentru CNN guvernatorul interimar Sylvia Luke, referindu-se la uraganul Dora.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Aceste fenomene meteorologice aduc de obicei ploi şi inundaţii, a explicat ea.

Situaţia este "foarte gravă şi dramatică", a adăugat ea. Evacuările sunt "în curs", a continuat ea, fără să poată preciza câte persoane au fost afectate.

"Oamenii sar în apă pentru a scăpa de incendii", a declarat generalul Kenneth Hara, un important responsabil militar hawaian, pentru Hawaii News Now.

Garda de Coastă a anunţat că a salvat 12 persoane din apă în largul Lahaina.

Imagini de coșmar din traficul prin flăcări:

„Pare a fi o zonă bombardată în război”

Un pilot care a zburat cu un elicopter deasupra insulei Maui miercuri după-amiază pentru a vedea distrugerea de la incendiile de vegetație, a comparat scena cu o zonă care a fost bombardată în timpul războiului.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Richie Olsten, director de operațiuni pentru Air Maui Helicopters, a declarat pentru CNN că ceea ce a văzut a fost sfâșietor.

„Pare a fi o zonă bombardată în război”, a explicat Olsten. El și alții din elicopter au fost mișcați până la lacrimi de distrugerea pe care au văzut-o pe insulă, a spus Olsten.

Incendii "apocaliptice" în Hawaii.

Incendii "apocaliptice" în Hawaii

[Sursa foto: Twitter]

Incendii "apocaliptice" în Hawaii.

Incendii "apocaliptice" în Hawaii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si