Incendii Grecia 2023. Ziua de 28 iulie aduce vești bune din Grecia. Se pare că situația se îmbunătățește în ceea ce privește incendiile puternice care pârjolesc insulele de mai bine de o săptămână. 

Pompierii au mai anunțat, vineri, că vor rămâne vigilenți.

„Pentru moment, nu există focare active, perspectiva se îmbunătățește, dar rămânem mobilizați pentru a lichida incendiile în curs", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a biroului de presă al pompierilor.

Citește și: „România se transformă într-un deșert Sahara”. Ministrul Mediului trage un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice pe teritoriul țării

„Situația se îmbunătățește” în Grecia, transmit pompierii

Incendiul care a izbucnit miercuri în apropiere de Volos, în Grecia, s-a extins în cursul zilei de joi la o cazarmă a forțelor aeriene din Nea Anchialos și a provocat explozii succesive într-un depozit de muniții.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mai mult de 130 de persoane au trebuit să fie evacuate în cursul serii de joi cu barca din portul din apropierea Nea Anchialos, a transmis paza de coastă.

Incendii Grecia 2023: ”Perspectiva se îmbunătățește, dar rămânem mobilizați pentru a lichida incendiile în curs", anunță pompierii eleni

Incendii Grecia 2023: ”Perspectiva se îmbunătățește, dar rămânem mobilizați pentru a lichida incendiile în curs", anunță pompierii eleni

[Sursa foto: gds.ro/dcnews.ro]

Incendiul din cazarmă este izolat. Locuitorii din Nea Anchialos au început, treptat, să revină la locuințele lor și să evalueze pagubele suferite de casele și magazinele lor, în urma incendiilor devastatoare. Geamurile acestora s-au spart din cauza forței exploziilor, menționează presa locală.

Deși au anunțat că situația este mai bună, în Rodos, în Marea Egee, pompierii sprijiniți de avioane de stingere cu apă încă încearcă să oprească incendiile.

În nordul insulei Corfu, în Marea Ionică, oamenii au fost evacuați la începutul săptămânii.

Citește și: Turiștii care zboară în infernul din Grecia dezvăluie de ce refuză să își anuleze vacanța: ”Înțelegem că este un risc... dar vrem să mergem în vacanță”

Aproximativ 50.000 de hectare de pădure și vegetație au ars în Grecia

Grecia încă se confruntă cu canicula de nesuportat care face ravagii de peste 10 zile. Experții atrag atenția că acesta este cel mai lung val de caniculă extremă înregistrat pe parcursul lunii iulie în țară în ultimele decenii.

Incendiile au făcut zeci de victime, iar aproximativ 50.000 de hectare de pădure și vegetație au ars, arată estimările Observatorului din Atena.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si