Incendii Grecia. Miercuri a fost a treia zi de coșmar pentru locuitorii din mai multe regiuni ale Greciei continentale, în condițiile în care incendiile de vegetație s-au extins.

Citește și: VIDEO- Incendii de vegetație în Grecia. Ard pădurile de lângă Atena. Avertizarea MAE pentru românii care călătoresc în această țară

Incendii Grecia.  Ultimele ore nu le-au adus niciun răgaz sutelor de pompieri, voluntari, muncitori municipali și personal militar care și-au petrecut toată noaptea luptă împotriva incendiilor majore din Attica de Vest și Corintia.

Un nou incendiu pe insula sud-estică a Mării Egee, Rodos, potrivit site-ului Ekathimerini.com.

Incendii Grecia.  Cea mai dramatică situație, în Attica

Avioanele care aruncau apă au decolat în zori pentru a se alătura bătăliei împotriva flăcărilor, în timp ce poliția a reușit să deschidă porțiunea Agioi Theodoroi a Autostrăzii Naționale Atena-Corint, care fusese închisă marți.

Citește și: VIDEO- Un român, suspectat că a provocat incendiul de vegetație masiv din regiunea Kouvaras, Grecia

Orașul Mandra din Attica de Vest și zona Dervenohoria din Viotia vecină s-a trezit cu o altă zi de devastare și panică, în timp ce incendiile de pe acele două fronturi continuau să se extindă.

„Suntem disperați”, a declarat viceprimarul pentru protecție civilă din Mandra, Panagiotis Koloventzos, pentru Kathimerini.

Incendii Grecia.  Vânturi puternice, combinate cu un val de căldură

Între timp, nu se așteaptă ca condițiile să devină mai simple miercuri, deoarece vânturile puternice persistă, potrivit presei elene.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Grecia intră în strânsoarea unui val de căldură major care se așteaptă să împingă temperaturile peste pragul de 40 de grade Celsius în următoarele cinci zile.

Incendii Grecia. "Suntem disperați, valul de caniculă se extinde". 300 de animale, salvate în ultima clipă

Incendii Grecia. 300 de animale, salvate în ultima clipă

[Sursa foto: Ekathimerini.com]

Incendii Grecia. 300 de animale, salvate de furia flăcărilor

Peste 300 de pisici, câini, animale de fermă și cai au fost salvați din incendiile din Attica de Est, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, în timp ce grupurile de protecție a animalelor au raportat că zeci de animale au murit în timp ce incendiile au distrus câmpuri, ferme, curti si adaposturi pentru animale.

„A fost pusă la cale o operațiune de către secretariatul special, în colaborare cu voluntarii organizației non-profit Dog’s Voice, poliția, pompierii, autoritățile de protecție civilă și voluntari care s-au prezentat singuri sau proveneau din grupuri și organizații de protecție a animalelor.”, a declarat Marsha Dimopoulou, secretarul special al ministerului pentru protecția animalelor de companie.

Citește și: EXCLUSIV: Cum ne protejăm pe timpul caniculei?/ Tudor Ciuhodaru: ”Epuizarea termică duce la șoc termic și deces”

„Apelurile pentru salvări au venit non-stop până în jurul orei 3 a.m.”, a spus ea, adăugând că multe dintre animale au fost duse la adăposturi de urgență.

Toate animalele sunt evaluate și tratate de membrii Acțiunii Grecești a Veterinarilor Voluntari (EDKE) și sunt microcipate acolo unde este necesar.

incendii grecia

Incendii Grecia, valul de caniculă se extinde

Incendii Grecia. Noi evacuări din calea focului

Locuitorii dintr-o serie de așezări din Corintia și Attica de Vest au primit mesaje de urgență care le ordonau să-și evacueze casele din cauza incendiilor care răvănesc în regiune.

La scurt timp după ora 19, locuitorii așezării Glykia Zoi din Corintia au primit ordin să-și evacueze casele și să se deplaseze spre Agioi Theodoroi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Așezarea se află la mai puțin de un kilometru de perimetrul unei rafinării de petrol, cel mai mare complex industrial din țară.

Douăzeci de minute mai târziu, locuitorii din Loutropyrgos, Ano Vlychada, Othona și Efftaxia, toate din vestul Aticii, au primit ordin să evacueze imediat în direcția Elefsina.

În jurul orei 20.15, locuitorii din Nea Peramos, tot în Attica de Vest, au fost avertizați să rămână în alertă și să urmeze instrucțiunile autorităților.

Anterior, Serviciul de Pompieri a declarat că incendiul care a avut loc în zona Dervenochoria din vestul Atticii a crescut în intensitate, în timp ce focul din zona mai largă a Loutraki, Corintia, nu a fost încă ținut sub control.

Toate drumurile dintre Elefsina și Corint au fost închise din ordinul poliției, din cauza intensificării incendiilor de vegetație. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si