Incendii Tenerife 2023: Potrivit autorităților din regiune, încă de miercuri, peste 3.000 de persoane au fost evacuate, în timp ce incendiile de vegetație continuă să cuprindă Insula Tenerife, o destinație populară în rândul oamenilor. 

,,Scenariul nu este deloc pozitiv”

Flăcările au afectat până în prezent 2.600 de hectare, potrivit CNN.com.

Incendii Tenerife 2023: Peste 3.000 de oameni au fost evacuați

Incendii Tenerife 2023: Peste 3.000 de oameni au fost evacuați

[Sursa foto: Canal 4 Tenerife]

În acest sens, liderul regiunii Fernando Clavijo a declarat miercuri seară, faptul că incendiile erau „scăpate de sub control”. 

”Incendiul a scăpat de sub control. Scenariul nu este deloc pozitiv”, a declarat miercuri seară, într-o conferinţă de presă, la Tenerife, şeful Guvernului regional, Fernando Clavijo.

Citește și: ”Situația este dramatică”. Peste 600 de persoane au fost evacuate în urma incendiilor de vegetație care au cuprins Sardinia

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Este probabil cel mai complicat incendiu pe care l-am avut în Insulele Canare în ultimii 40 de ani”, a declarat Clavijo într-o conferinţă de presă de joi, potrivit presei locale.

În această situație, autoritățile au mobilizat 17 aeronave și 350 pompieri și militari. 

Ce avertizare a făcut MAE pentru cetățenii români?

Cetățenii români care tranzitează sau intenționează să călătorească în Spania sunt informați de către Ministerul Afacerilor Externe faptul că, în urma incendiilor de vegetație care au izbucnit între comunele Arafo și Candelaria din zona de nord-est a insulei Tenerife, aproape

de vulcanul Teide, s-a dispus evacuarea de către autoritățile locale, a localităților Arrate, Chivisaya, Media Montańa, Ajafońa şi Las Lagunetas. 

În acest caz, mai multe drumuri naționale au fost închise, iar autoritățile au făcut recomandarea ca ieșirile în aer liber să fie evitate. De asemenea, se recomandă închiderea geamurilor și a ușilor.

Mai mult decât atât, este recomandată consultarea în permanenţă a informaţiilor publice comunicate de autorităţile spaniole, dar şi evaluarea cu responsabilitate şi seriozitate a oricăror deplasări.



Cetăţenii români pot contacta în caz de urgenţă autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112 sau linia telefonică de permanenţă a Consulatului General de la Madrid +34669362202.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor web http://www.meteoalarm.org, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, potrivit Digi24.ro

Citește și: Insula Tenerife a fost cuprinsă de incendii. Mii de localnici au fost evacuați. Elicopterele se chinuie să stingă flăcările

 

 



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si