În Algeria, 8.000 de pompieri s-au luptat cu incendiile din nordul țării. Cel puțin 34 de persoane și-au pierdut viața. Incendiile au pus stăpânire în 15 provincii, în consecință 1.500 persoane au fost evacuate. Potrivit martorilor, aceștia au fugit din calea flăcărilor care s-au aprins ,,ca o torță''.

Acestea au distrus atât stațiuni de coastă, cât și case. De asemenea, incendiile au dus la transformarea vastă a zonelor de pădure în pustii pârjolite. 

Temperaturile au ajuns la 50 de grade Celsius

Potrivit unui site de știri algerian, temperaturile au ajuns la circa 50 de grade Celsius în anumite regiuni.

Citește și: Incendii Grecia 2023. Cum se văd din satelit incendiile din Rhodos. "Insula are o rană deschisă, sângerează"

Printre persoanele ucise se numără 10 soldați care au fost prinși de flăcări la Beni Ksila, în provincia Bejaia. Luni seară, o agenție de știri a raportat faptul că 34 de persoane au murit în mai multe zone. 

Incendiile continuă să facă ravagii. Mai multe țări din Europa și Africa de Nord se luptă cu flăcările: „Nu există un mecanism magic de apărare”

Incendiile continuă să facă ravagii. Mai multe țări din Europa și Africa de Nord se luptă cu flăcările: „Nu există un mecanism magic de apărare”

[Sursa foto: Profimedia]

Două puncte de trecere a frontierei cu Tunisia vecină au fost închise din cauza incendiilor, alimentate de vânturile puternice. Incendiile au fost de o intensitate mare în regiunea Tabarka.

De asemenea, peste 300 de persoane au fost evacuate din satul de coastă Melloula cu barca, dar și pe urcat.

Încă de marți, pompierii s-au luptat cu incendiile în Bizerte, Siliana și Beja.

Mai mult decât atât, incendii au fost și în Latakia, nord-vestul Siriei.

„Echipele de pompieri lucrează pentru a stinge incendiile masive care au izbucnit în pădurile din zona rurală din nordul Latakia, care sunt încă necontrolate până acum”, potrivit pompierilor care s-au luptat cu stingerea incendiilor.

Care este situația în Italia?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Nici în Italia situația nu este una plăcută. Aceasta a fost lovită de incendii, dar și furtuni violente. Cel puțin șapte persoane au decedat marți după furtunile din nord și incendiile din Sicilia.

Incendiile continuă să facă ravagii. Mai multe țări din Europa și Africa de Nord se luptă cu flăcările: „Nu există un mecanism magic de apărare”

Incendiile continuă să facă ravagii. Mai multe țări din Europa și Africa de Nord se luptă cu flăcările: „Nu există un mecanism magic de apărare”

[Sursa foto: Profimedia]

O fată de 16 ani și-a pierdut viața, după ce un copac a căzut peste ea, în timp ce se afla în tabără, lângă Brescia. Milano a fost lovit de grindină și ploi torențiale, care au smuls copaci, unii din ei au căzut chiar pe mașinile oamenilor.

„Risc foarte mare” de incendii de vegetație

În Sudul Italiei, valul de căldură a continuat cu temperaturi de 47, 6 grade Celsius, înregistrate luni în Catania, în estul sicilian.

În Franța, un incendiu din municipiile Cagnes-sur-Mer și Villeneuve-Loubet a fost ținut sub control de aproape 100 de pompieri. 

Departamentul Bouches-du-Rhone a fost plasat marți în „alertă roșie”, autoritățile constatând un „risc foarte mare” de incendii de vegetație.

În Croația, vânturile au fost foarte puternice, încât aeronavele de stingere a incendiilor nu au putut decola, potrivit presei locale. 

Marți seara, pompierii s-au luptat cu incendiile răspândite în zona de sud a orașului Dubrovnik.

Vânturile și-au făcut simțită prezența și în Muntenegru. Mai multe persoane au fost rănite atunci când furtunile puternice din sud au lovit coasta.

În Spania, un incendiu s-a răspândit rapid în centrul insulei Gran Canaria din Spania. Autoritățile au îndepărtat câteva sute de săteni, au închis trei drumuri, iar elicopterele au stins incendiile.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

În Portugalia, sute de pompieri portughezi s-au luptat marți cu flăcările în apropierea destinației populare de vacanță Cascais.

Citește și: Un avion de stingere a incendiilor s-a prăbușit în Grecia. Soarta piloților este necunoscută


 


 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si