UPDATE . În scopul prevenirii stingerii incendiilor, Grecia va folosi drone. De asemenea, vor fi instalați senzori de temperatură. Incendiul din zona de nord-est a Evros, a continuat să ardă pentru a 14-a zi, vineri. În urma incendiului au decedat cel puțin 20 de persoane.
„Deși am fost mai pregătiți decât oricare alt an, ne-am confruntat cu o combinație fără precedent de incidente”, a declarat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis în parlament.
Acesta a adăugat faptul că autoritățile au inițiat anumite măsuri, pentru achiziționarea a peste 100 de drone. Acestea vor monitoriza în timp real incendiile.
De asemenea, există planuri de instalare a senzorilor de temperatură în siturile arheologice, dar și în pădurile cu risc ridicat, potrivit lui Mitsotakis, potrivit Digi24.ro
Care este bilanțul persoanelor decedate în urma dezastrelor?
În urma dezastrelor, 20 de oameni și-au pierdut viața. În mare parte au fost migranți, surprinși în pădurile cuprinse de flăcări.
De asemenea, alți 25 de oameni care au trecut granița în Grecia, au fost salvați la timp. Aceștia se aflau tot în zona împădurită, însă au fost găsiți la timp.
În lupta cu flăcările sunt 580 de pompieri, din mai multe țări din Europa. Aceștia sunt ajutați de șase avioane și două elicoptere, potrivit ȘtirileProTV.ro
Incendiile de vegetație, cele mai intense de până acum
În această vară, Grecia a suferit foarte mult în urma incendiilor de vegetație. De asemenea, țările de pe coasta mediteraneană: Italia, Spania și Franța au avut parte de provocări asemănătoare.
Pompierii greci au avut o provocare foarte mare, în lupta cu valurile de căldură și vânturile puternice.
Totodată, au avut loc furtuni puternice în alte părți ale continentului.
În ciuda faptului că incendiile de vară sunt dese în Grecia, Guvernul a declarat faptul că acestea au fost mult mai intense anul acesta. Potrivit oamenilor de știință, ei le asociază cu schimbările climatice, potrivit Digi24.ro