O comună din Bacău arde la propriu de mai bine de o săptămână, asta pentru că incendiile de vegetație nu se mai opresc. Primarul a ajuns la disperare așa că se gândește la diferite metode pentru a le observa la timp, ba chiar se gândește că ar putea să le urmărească cu drona.

Citeste si: Incendiu puternic de deşeuri, pe un câmp din Dâmboviţa

”Pentru că incendiile de vegetație necontrolate devin, deja, o proastă obișnuință se vor lua măsuri. Vor fi identificate toate tarlalele și parcelele incendiate și notificată A. P. I. A. pentru sistarea și neplata subvențiilor. Vor fi identificați toți proprietarii de pajiști /pășuni/fânețe care nu și-au respectat obligațiile de cosire ori întreținere a terenului și vor fi sancționați contravențional.

Citeste si: VIDEO- Incendiu de vegetație în Buzău. Au ars zeci de hectare de pădure

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Toți proprietarii/organizatorii/administratorii de stani din proximitatea terenurilor incendiate vor fi sancționați contravențional”, sunt precizările făcută de primărie în legătură cu incendiițe de vegetație necontrolate.

Citeste si: Aproximativ 90 de hectare de vegetație, incendiate în Tulcea

90 de hectare de vegetatie au ars

Incediile de vegetație s-au extins în ultima perioadă și au ajuns să facă chiar și victime în rândul localnicilor. Circa 90 de hectare de vegetație uscată au ars, în noaptea de luni spre marți, în apropiere de satele Jijila şi Garvăn, din Tulcea.

Citeste si: Incendiu puternic de deşeuri, pe un câmp din Dâmboviţa

Un alt incendiu a avut loc în Gărvan, unde circa 40 de hectare de vegetație uscată au ars.
În cursul zilei de luni, 21 martie, un incendiu care era să provoace o nenorocire a avut loc în Prahova, lângă 20 de vagoane cu benzină.

Citeste si: Incendiile de vegetație au luat o viață

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si