Pompierii din Nantes au fost alertaţi sâmbătă dimineaţă că un incendiu a izbucnit în interiorul catedralei. Daunele sunt concentrate pe vitralii şi marea orgă, complet distruse. Potrivit procurorului regiunii, Pierre Sennes, trei focare au fost observate în interiorul catedralei- unul la nivelul marii orgi, unul la dreapta şi altul la stânga naosului-, ceea ce l-a făcut să decidă că a existat o mână criminală.

Citeste si: Tradiția de Sfântul Ilie pe care nu trebuie să o ignori. Ce să nu faci în această zi

Potrivit informaţiilor oferite de Parchet, suspectul a fost plasat în arest din cauza nepotrivirilor din programul lui ca voluntar. El a avut sarcina de a închide catedrala în seara de dinaintea incendiului.

Citeste si: Furia meteo a Sfântului Ilie. Trei sferturi din țară sub COD PORTOCALIU de fenomene extreme

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit RTL, el este refugiat rwandez care lucra pentru dioceză, iar în prezent viza lui a expirat. Anchetatorii doresc să afle de la el „condiţiile închiderii catedralei”. 

Citeste si: Un medic de la Institutul Matei Balş publică o fotografie cu curtea spitalului. Incredibil ce se vede înăuntru. "Mai aveți îndoieli?"

Ce a rămas din Catedrala din Nantes după incendiu

Catedrala Saint-Pierre et Saint-Paul din Nantes a fost construită pe parcursul a 457 de ani, finalizată în 1891. Este clasată monument istoric din 1862. Ea a mai fost afectată de un incendiu, în ianuarie 1972, şi a fost redeschisă abia după 13 ani de lucrări. Cât de mult a distrus incendiul de ieri se poate vedea în imaginile făcute azi dimineață:

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si