Incendiu de vegetație în nordul Capitalei. Duminică după-masa, o suprafață de aproximativ 3000 de mp a luat foc în apropierea Aeroportului Baneasa.

UPDATE. Precizări ISU București-Ilfov.  Incendiul a fost semnalat în jurul orei 16:50, iar în prezent este localizat şi se lucrează la lichidarea ultimelor focare.

Citește și: Noi incendii puternice în Grecia. Care sunt zonele afectate

Suprafaţa totală afectată este de 6.000-7.000 de metri pătraţi, au precizat reprezentanţii ISUBIF pentru Libertatea. La faţa locului au acţionat 8 autospeciale. 

Potrivit București FM, în zona se află foarte multa vegetatie uscată.

Focul a izbucnit foarte aproape pe Aeroportul Baneasa, informează Digi 24.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Incendii aproape de aeroportul Baneasa

Incendii aproape de aeroportul Baneasa

[Sursa foto: Captură YouTube]

Incendiile de vegetație sunt cu atât mai periculoase cu cât România se află sub avertizări de vreme extrem de caldă pentru următoarele zile. 

ISU București-Ilfov a avertizat duminică, 20 august, cu privire la vremea caniculară, după anunțul ANM.

Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade. 

Intervenție a pompierilor ISU București-Ilfov în zona Buftea

În perioada 16.08.2023, ora 06:00 – 17.08.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 413 situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

S-a intervenit pentru stingerea a 20 de incendii și pentru soluționarea altor 63 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.)

În cursul zilei de 16 august, în jurul orei 15:38, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs în zona orașului Buftea din județul Ilfov.

Incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 5 ha. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență am intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În această perioadă specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel au fost efectuate trei controale de prevenire  și o informare preventivă. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5.000 lei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si